Home»Muzika»Homeland»Iznenađenje na YouTube kanalu Brejkersa… Cane i ekipa remasterizovali sve svoje video spotove i TV nastupe povodom 40 godina benda

Iznenađenje na YouTube kanalu Brejkersa… Cane i ekipa remasterizovali sve svoje video spotove i TV nastupe povodom 40 godina benda

4
Shares
Pinterest Google+
Partibrejkers, screenshot

Povodom 40 godina benda Partibrejkers su sa Muzzik, Banetom Antovićem i Vasilijem Vasićem remasterizovali video spotove i televizijske nastupe nastale u poslednje četiri decenije. Kompletan remasterizovani materijal dostupan je na službenom YouTube kanalu benda.

Video materijali Partibrejkersa svrstavaju se u “lektiru” regionalnog rokenrola i sada su usklađeni sa novim tehnologijama emitovanja. Tu su “Rođen loš”, “Ludo i brzo”, “Lobotomija”, “Ledeno doba”, “Kreni prema meni”, zatim “Gramzivost i pohlepa”, “Dugo te nema”, “Generacija”, “Da li sam to ja”, “Žurim”, “1000 godina”, “Zemljotres”, “Sitna lova”, “Sirotinjsko carstvo”, “Hoću da znam” i “Ja sam doktor”.

– Partibrejkers u ranoj fazi karijere nisu imali sreće da imaju adekvatnu video produkciju, kao ni mnogi bendovi iz druge generacije ’80-tih. Restauracijom snimaka koji su pronađeni u različitim privatnim arhivama, ipak je moguće sagledati ovu veličanstvenu karijeru i kroz video singlove. Ovaj posao nije završen, tako da pozivamo vlasnike zanimljivih, zaboravljenih video snimaka Partibrejkersa da se jave i da pokušamo da i te klipove restauriramo i prilagodima HD tehnologiji emitovanja – kazao je ovim povodom reditelj Bane Antović, i dodao: –  MTS – Muzička Televizija Srbije je posle 30 godina prenela čuvanje vatre, odnosno regionalnog arhiva muzičkog spota, na mlađe – kreativni tim Muzzik TV-a. Iz arhiva MTS potiče i neobjavljeni spot “Generacija” realizovan krajem devedesetih, a čija premijera se poklopa sa koncertnom proslavom 40 godina rokenrol pravovernosti benda Partibrejkers.

Partibrejkers 40 godina rokenrola proslavljaju koncertom na otvorenom na Beogradskom sajmu 22. septembra. Podsećamo, Brejkersi su “rođeni” početkom avgusta 1982. godine.

CANE NAJAVIO KONCERT BREJKERSA NA TAŠU: AJDE NA SAT I PO, DVA, DA SE NE DELIMO, DA SE NE ODUZIMAMO, DA SE SABEREMO…

– Četrdeset godina života i rokenrola proslavićemo na Sajmu sa našom publikom koja nas prati od početka, od sredine i od sada – najavljuje Zoran Kostić Cane i poziva na koncert povodom ovog značajnog jubileja: – Dođite da se vidimo. Uz otežavajuće okolnosti rodimo se ponovo. Budimo zajedno, uživajmo u muzici, ljubavi, toleranciji. Uživajmo u svemu čega nema.

 

Previous post

Sve u šta sam verovala, bila je laž... Objavljen trejler za dokumentarac o Šinejd O’Konor "Nothing Compares"

Next post

Potvrđeno simanje nastavka "Konstantina"... sa Kijanuom Rivsom, naravno

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.