Home»Muzika»Koncert ansambla Viva Čelo u Beogradskoj filharmoniji otvara Čelo fest

Koncert ansambla Viva Čelo u Beogradskoj filharmoniji otvara Čelo fest

4
Shares
Pinterest Google+
Dragan Đorđević Suzuki/ Photo: Promo

Čelo fest biće zvanično otvoren u ponedeljak, 19. septembra, kada od 20:30 časova publiku očekuje energična muzika violončela kroz koncert ansambla Viva Čelo koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki u Sali Beogradske filharmonije.

Koncert u organizaciji CEBEF-a je prvobitno bio najavljen za dvorište Kapetan Mišinog zdanja, ali je premešten zbog vremenskih uslova.

ČELO FEST OD 19. DO 25 SEPTEMBRA U BEOGRADU

Među osam violončelista koji će upriličiti bogat program nalaze se, pored Dragana Đorđevića, Dejan Božić, Aleksandar Latković, Danijela Milutinović, Nevena Busarac, Sandra Belić, Marko Miletić i Jan Kristof. 

Na programu će se naći dela kompozitora: Villja-Lobosa, Pjacole, Kajzer-Lindemana, Fore, Šostakoviča, Norman/Barta, Bakaraša, Popera.

Čelo fest/ Photo: Promo

Čelo fest, festival posvećen umetnosti sviranja na violončelu, dvanaesti put se održava u Beogradu. Prošlogodišnje izdanje festivala nazvano “Buđenje” ponovo je dovelo na beogradske scene izuzetne inostrane violončeliste, a uz njih su uvek bile i “domaće snage”.

Ove godine od 19. do 25. septembra sa pubikom će biti kolumbijski majstor violončela i laureat najvećih svetskih takmičenja Santjago Kanjon-Valensija, srpski violončelista Petar Pejčić, koji je laureat i najmlađi finalista poslednjeg izdanja Takmičenja Kraljice Elizabete, kao i naš ansambl najboljih srpskih violončelista.

Prema tradiciji, biće održano nekoliko majstorskih kurseva i prezentacija.

Čelo fest su podržali KBV Datacom i muzičke škole “Vladimir Đorđević”, “Mokranjac” i “Dr Vojislav Vučković”.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije, kao i online na tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima (Dom omladine i TC Ušće).

Previous post

Sex Pistols se opet svađaju... Džoni Roten optužio ostale da hoće da zarade na kraljičinoj smrti

Next post

U Beogradu otvorena izložba "Kiki Smit: Ljudi i ostale životinje”

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.