Bred Pit obožava Radiohead, ali za jedan bend kaže da je – najbolji svih vremena…

0
255
Oglasi
Bred Pit/Photo: YouTube screenshot

Bred Pit je imao neverovatan uspeh u Holivudu, sarađujući sa izuzetno talentovanin filmskim stvaraocima poput Kventina Tarantina, Dejvida Finčera i Terija Gilijama, između ostalih. Nažalost, glumac je nedavno najavio svoje planove za penzionisanje u bliskoj budućnosti jer želi da se fokusira na produkciju filmova.

BRED PIT IMA “CRNU LISTU” GLUMACA SA KOJIMA NE ŽELI VIŠE NIKADA DA RADI

Iako ovo može biti šokantno mnogim fanovima, Pit veruje da je “odradio svoje”. Glumac će sledeće godine napuniti 60, ali već decenijama uspeva da se održi u vrhu filmske industrije. Srećom, trenutno ne pokazuje znake starenja što najbolje potvrđuje akcioni triler “Bullet Train”.

Tokom godina, Pit je crpeo isnpiraciju iz različitih izvora usled priprema za svoje uloge, navevši kao uticaj Franca Kafku i Semjuela Beketa, a pomenuo je i kinematografska remek-dela “Doktor Strendžlav” Stenlija Kjubrika i neverovatnu tragikomediju iz 1975. “Let iznad kukavičjeg gnezda” Miloša Formana.

Pored ovoga, Pit je veliki muzički entuzijasta i sebe smatra hardkor fanom benda Radiohead. Tokom razgovora sa novinarom, izneo je svoje mišljenje o grupi: – Radiohead su Kafka i Beket naše generacije. Tom Jork i ostali iz Radioheada su baš to.

BRED PIT: LJUDI MISLE DA SAM BAHAT I UOBRAŽEN, A JA USTVARI IMAM PROSOPAGNOZIJU…

Dok je objašnjavao magiju muzike sastava Radiohead, Pit je dodao:

– Mislim da ni oni ne mogu da artikulišu ono što dolazi od njih, ali negde duboko u sebi svi znamo da je to istinito i iskreno. Zato su jako važna grupa – jer dopiru i do našeg nesvesnog bića.

Međutim, postoji još jedan bend koji Pit smatra omiljenim. U stvari, on ih je nazvao “najvećim bendom u rokenrolu” tokom intervjua u kojem je otkrio da je rock muzika iz 90-ih u velikoj meri uticala na njega. Reč je o grupi Soundgarden, kultnom američkom sastavu koji je predvodio pokojni Kris Kornel.

SAD JE IZVESNO… BRED PIT I LUIS HAMILTON DEFINITIVNO SNIMAJU FILM O FORMULI 1, A REŽISERA SU “UKRALI” IZ “TOP GUNA”

Pit je na kraju postao veliki prijatelj sa Kornelom, upoznavši se sa muzikom benda tokom snimanja kultnog klasika Tonija Skota “True Romance”, koji je napisao Kventin Tarantino. Iako je Bred imao kratak kameo nastup, istakao se komičnom epizodom kao prepoznatljiv Tarantinov lik.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime