Home»Muzika»Homeland»Šumski predstavili “vilenjački” spot za pesmu “Samo stvari” i album “Kolobari”

Šumski predstavili “vilenjački” spot za pesmu “Samo stvari” i album “Kolobari”

5
Shares
Pinterest Google+
Šumski/Photo: Ratko Mavar

Novim igrano-animiranim spotom za pesmu “Samo stvari” grupa Šumski najavila je svoj novi, šesti po redu album “Kolobari”.

Ovo je drugi singl s albuma koji se zvanično pojavio 16. septembra i za koji je deo sredstava prikupljen putem uspešne crowdfunding kampanje i koji će u fizičkom izdanju (CD/ploča) biti objavljen kroz saradnju 4 regionalna nezavisna izdavača: Geenger Records i Zvuka Močvare iz Zagreba, Pop Depresije iz Beograda i Trottel Records iz Budimpešte.

Čarobni spot oživela je rediteljka i animatorka Dea Jagić, a prema rečima samih Šumskih nova pesma “oslikava atmosferu iščeznuća, osećaj gubitka i nestanka, koji se, kako starimo, podmuklo uvlači u nas, a pri tome, trenutna situacija u svetu kojem preti potpuno iščeznuće ne pruža neku utehu.

Šumski/Photo: Ratko Mavar

– Šta preostaje ili ostaje za nama kada napustimo prostor? Kada napustimo život ili veze koje smo živeli? Ostaju stvari, ostaju predmeti koji svedoče o krhotinama nekadašnjeg života, stvari koje smo prikupljali sve to vreme i za koje smo se grčevito držali kao za neke slamke spasa. Usprkos neveseloj temi, pesma je vedra, moglo bi se reći vedro-apokaliptična i s porukom: živimo ispunjen život i bez žaljenja idemo u ništa! – objašnjavaju Šumski.

Pogledajte spot za “Samo stvari”:

Previous post

Svečano otvoren 15. Leskovački internacionalni festival filmske režije

Next post

Bred Pit, Džordž Kluni i Met Dejmon ponovo na okupu, snima se novi nastavak "Ocean’s" franšize

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.