Home»Muzika»Osvajači najavili koncert u MTS dvorani uz specijalne goste – Kikija Lesendrića, Zeleta Lipovaču i Zorana Milanovića (Smak)

Osvajači najavili koncert u MTS dvorani uz specijalne goste – Kikija Lesendrića, Zeleta Lipovaču i Zorana Milanovića (Smak)

4
Shares
Pinterest Google+
Osvajači/ Photo: Filip Olćan

Članovi kragujevačkog benda Osvajači u četvrtak, 16. septembra u druženju sa novinarima najavili su koncert u mts Dvorani za 19.oktobar kojim će obeležiti 30 godina postojanja i rada.

Sastav poznat po hitovima “S kim čekaš dan”, “Maska”, “Pronađi me”, “Možda nebo zna”, “Nikad više s tobom”, “Krv i led”… najavili su da će ove numere izvesti i na koncertu, a kako kažu publika i dan danas zaplače uz neku od njihovih balada.

– Na koncertima nam obično traže balade, ali ima i onih koji uživaju uz naše dinamične hitove. U MTS dvorani ćemo svirati sve,a imaćemo i specijalne goste: Kikija Lesendrića iz Pilota, Zorana Milanovića iz Smaka, a gost će biti i Zele Lipovača iz Divljih jagoda, koji su nedavno na moj tekst uradili muziku za pesmu “Vanila i znoj. Bila je to odlična saradnja, a i ja ću biti gost na njihovom koncertu 8. oktobra kod vas u Dvorani – poručio je Čipi.

OZBILJNO DOBRA MUZIČKA JESEN U MTS DVORANI – URIAH HEEP, DIVLJE JAGODE, OSVAJAČI, NIČIM IZAZVAN, ELEMENTAL…

Klavijaturista Nebojša Jakovljević poručuje da se bend uželeo solo svirki i da jedva isčekuju susret sa beogradskom publikom:
– Repertoar i atmosfera na našim koncertima  nikada nisu isti, tako da sada uz naše specijalne goste i prijatelje pre svega, očekujemo potpuno drugačiji  koncert nego do sada.

Osvajači/ Photo: Filip Olćan

Podsetimo, bend su 90-ih osnovali Čipi, gitarista Dragan Urošević, Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca.

Jedan od značajnijih ljudi koji je učestvovao u radu grupe Osvajači je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski,u čijem studiju je snimljen prvi albu “Krv i led” koji je ujedno bio i producent albuma.

Laza Ristovski je na drugom albumu bio gost na pesmi “Sam”. Kada je nastupao sa grupom Osvajači njegova “boja” oslikavala je specifičan zvuk benda, pa se zato bend po tome posebno razlikovao.

Na prva dva albuma – “Krv i led” (objavljenom 1990. godine) i “Sam” (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade “Možda nebo zna” i “S kim čekaš dan”.

Danas bend svira u sastavu: Zvonko Pantović Čipi (vokal), Emir Hot (gitara), Nebojša Jakovljević (klavijature), Nenad Branković (bubnjevi), Dejan Ilić (bas) i Dušan Simović (gitara).

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni MTS dvorane i na prodajnim mestima Ticket Visiona.

Previous post

Bred Pit, Džordž Kluni i Met Dejmon ponovo na okupu, snima se novi nastavak "Ocean’s" franšize

Next post

Ovog vikenda Novi Sad postaje - Grad knjige

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.