Home»Muzika»Homeland»“Vreme” je za novu nišku magiju i povratak benda Plastic Sunday

“Vreme” je za novu nišku magiju i povratak benda Plastic Sunday

6
Shares
Pinterest Google+
Plastic Sunday, Vreme – artwork

Niški sastav Plastic Sunday posle tri studijska albuma i malo duže pauze vraća se na regionalnu scenu i predstavlja singl “Vreme”. Pored nove pesme bend najavljuje i kompilacijski album na ploči, kao i studijski album koji je u procesu snimanja, ali i početak saradnje s izdavačkim kolektivom Pop Depresija/Kišobran.

Plastic Sunday tokom cele svoje karijere bio je poznat po angažovanim pesmama, majstorskim gitarama i apokaliptičnoj atmosferi, a u skladu sa tim je i nova pesma “Vreme”, koja je uz sve to obojena i šugejz nijansama. Pevač i bubnjar grupe Milan Mitrović u jednoj rečenici objašnjava ideju novog singla:

– Plastic Sunday u novom singlu postavljaju pitanje intelektualnih merila u današnjoj društvenoj klimi.

Pesma “Vreme” snimljena je u studiju Strip u Beogradu jula 2021. godine, snimatelji su bili Danijel Jurišić, Andrija Cecić i Mladen Mitić koji je uradio produkciju i miks ovog singla.

PREDSTAVLJAMO VAM “MESTO ZA NAS“, NOVI VIDEO SINGL BENDA PLASTIC SUNDAY

Art direkciju, režiju i analognu montažu sa video kasete HI8, uradio je mladi reditelj Mihajlo Kitevski, čije je delo i sam video za singl “Vreme”. U glavnoj ulozi pojavljuje se Tijana Živković, dok su koreografiju u spotu uradile Anja Milosavljević i Aleksandra Obradović.

Plastic Sunday na sceni je od 2010, a objavili su tri albuma – “Razum traži razloge” (2011), “Komunikacija” (2014) i “Svetlost u tebi” (2017) i odsvirali stotinak koncerata. Posle duže pauze vratili su se prošle jeseni singlom “Mesto za nas”, a video singl “Vreme” je sledeći korak u povratku i najava stvari koje dolaze. Kompletna diskografija Plastic Sunday od danas je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu grupe.

Pogledajte spot za “Vreme”:

Previous post

Posle 2 godine odlaganja, Ničim izazvan konačno u 15. oktobra u mts dvorani

Next post

Partibrejkersi i Nikola Vranjković u oktobru u SKCNS Fabrika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.