Home»Film»Danas je pravi dan da (ponovo) pogledate “Se7en”

Danas je pravi dan da (ponovo) pogledate “Se7en”

4
Shares
Pinterest Google+
Se7en/Photo: Printscreen

Briljantni triler “Sedam” (Se7en) i danas se uz Demejevo remek-delo “Kad jaganjci utihnu” smatra najboljim filmom o serijskim ubicama i jednim od vrhunaca kinematografije 90-tih koji je uz hvalospeve kritike i obožavanje publike s punim pravom stekao kultni status.

Ovaj mračni, uznemirujući, savršeno režirani triler, Dejvidu Finčeru zacementirao je večnu slavu, dokazao da je Bred Pit veliki glumac, Morgan Friman jedan od najharizmatičnijih holivudskih faca, a Kevin Spejsi ono nabolje što glumački svet danas ima. Film je svoju premijeru imao 15. septembra 1995. godine.

Se7en/Photo: Printscreen

Pratimo seriju neverovatno brutalnih ubistava koja su potresla javnost, a detektivi Somerset (Morgan Friman) i Majls (Bred Pit) se, izgleda, nalaze pred nerešivom zagonetkom. Model po kojem nepoznati zločinac bira i ubija svoje žrtve preuzet je iz biblijskog predanja; jedan po jedan, stradaju ljudi koji mogu da se okrive za jedan od sedam smrtnih grehova, okrutnim načinima koji ne ostavljaju dilemu u motive manijakalnog ubice. Iskusni i načitani Somerset proučava predanje o sedam smrtnih grehova kako bi što bolje shvatio ubičine motive i sredstva, a njegov mlađi kolega Majls grozi se mogućnosti shvatanja poremećenog uma. Situacija za detektive postaje još složenija kada ubica i njih konkretnije uključi u realizaciju svoga neverovatnog plana.

NARAVNO DA SE SEĆATE KULTNOG FILMA “SEDAM”… A USTVARI JE TREBALO DA IMA SASVIM DRUGAČIJI ZAVRŠETAK

Scenarista Endrju Kevin Voker za svoju sagu o grehu, iskupljenju, kazni i sudbini nije mogao da poželi bolji tim, sastavljen sve od samih prvaka modernog Holivuda. Dejvid Finčer se upravo posle ovog filma potvrdio kao jedan od najzanimljivijih svetskih redatelja. Glumačka postava jednostavno je – sjajna, a Bred Pit i Morgan Friman čine nestvarno uverljiv i skladan par, dok je Kevin Spejsi, kao brutalni ubica, ostvario zaista uznemirujuću ulogu.

Previous post

Džesi Ver otkazala koncert na Evroprajdu u Beogradu

Next post

Kraljica kojoj se dogodio rokenrol...  Htela ili ne, Elizabeta II bila je simbol najveće muzičke revolucije u istoriji

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.