Home»Muzika»Legend, Džon Ledžend predstavio osmo studijsko izdanje

Legend, Džon Ledžend predstavio osmo studijsko izdanje

6
Shares
Pinterest Google+
Džon Ledžend/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)

Džon Ledžend, višestruki dobitnik Grammy nagrade, kralj iskrenih emocija i moćnih vokala, predstavio je osmi studijski album pod nazivom “Legend”.

Konceptualno dvostruko izdanje koje su producirali Džon i Rajan Teder protkano je neumoljivim duhom senzualnosti i radosti, a inspirisano ranjivošću, bolom, pohvalom i isceljenjem.

“Legend” označava početak novog poglavlja za američkog muzičara – ovo je njegovo prvo izdanje koje je objavljeno za Republic Records.

Džon Ledžend/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)

Album se tematski sastoji od dve celine: prvog čina i drugog čina. Prvi deo albuma (Act I) inspirisan je uzbuđenjem, avanturom ispunjenim subotnjim izlascima.

Počinje numerom “Rounds“ (na kojoj je učestvovao Rik Ros), sledi R&B pesma “Splash“, “Dope“ na kojoj gostuje reper JID, “Love“, i doseže vrhunac u pesmi “All She Wanna Do“.

Act II se, sa druge strane, oslanja na atmosferu nedeljnog jutra. Ovo poglavlje uključuje numeru “Honey“, jazzom inspirisanu R&B saradnju sa Muni Long, kao i pesmu “Wonder Women“ na kojoj je učestvovao muzički sastav Dap-Kings, a koja je posvećena snazi i eleganciji svih žena u njegovom životu.

Među ostalim numerama drugog čina nalazi se pesma “Good“, saradnja sa muzičarkom Ledisi, kao i “Pieces“ – dirljiva balada o životnim gubicima.

HRABRI DŽON LEDŽEND: SVE UVREDE GORDONA REMZIJA – OTPEVAO MU U FACU

Novi album je ujedno i posveta Džonovim afroameričkim muzičkim uzorima među kojima su legendarni Stuvi Vonder, Marvin Gej, Kertis Mejfild, Areta Franklin, Nina Simon, Prins…

Cilj albuma bio je integrisanje tradicije u moderne zvuke budućnosti, zbog čega je Ledžend izjavio kako se nada da je ovim izdanjem uspeo da poveže pogled u budućnost sa svojim korenima.

Previous post

Njemu se baš dopao Beograd... Marko Mendoza ponovo u klubu Fest

Next post

12. Čelo fest od 19. do 25 septembra u Beogradu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.