Home»Film»Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije

Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo

U selekciji “Divlji film” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE), koji se održava od 15. do 20. septembra na više lokacija u gradu, biće prikazano pet internacionalnih ostvarenja: “Leonor will never die” Martike Ramirez Escobar, “Kelti” Milice Tomović, “Men of deeds” Paula Negoescua, “Mrak” Dušana Milića i “On the Count of Three” Jerroda Carmichaela.

LIFFE… LESKOVAČKI INTERNACIONALNI FESTIVAL FILMSKE REŽIJE OD 15. DO 20. SEPTEMBRA

Filmovi u ovoj selekciji tokom trajanja festivala biće prikazivani u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, u terminu od 21:00 čas. Selektori programa su Uroš Tomić i Marko Sopić.

Leonor will never die/ Photo: Promo

“Leonor will never die” Martike Ramirez Escobar će imati srpsku premijeru na festivalu u četvrtak, 15. septembra. Glavni junak filma Leonor Reyes nekada je bila bitan faktor u filipinskoj filmskoj industriji nakon nekoliko uspešnih akcionih filmova, ali sada se bori da plati račune.

Kada pročita reklamu u kojoj se traže scenaristi, Leonor se ponovo bavi nezavršenim scenarijom o mladiću Ronwaldu koji osvećuje ubistvo svog brata.

Kelti/ Photo: Promo

U petak, 16. septembra na repertoaru je nagrađivani film “Kelti” Milice Tomović, čija je radnja smeštena u zimu 1993. godine. Ratovi u kojima se socijalistička Jugoslavija raspala i dalje traju. U Beogradu se osećaju posledice sankcija i inflacija koje prete da će prerasti u hiperinflacije. 

Mama (38) se budi na dan kad svojoj mlađoj ćerki treba da pripremi rođendansku proslavu, čeka je kuvanje, čekaju je gosti i čekaju je prljavi sudovi, kad se sve završi.

Men of deeds/ Photo: Promo

Film “Men of deeds” Paula Negoescua biće premijerno prikazan u Srbiji u subotu, 17. septembra.

Radnja prati seoskog policajca u kasnim tridesetim, koji se trudi da sebi organizuje udoban život, ali njegovi prošli izbori i nasilni događaji ga pritiskaju i vode na mračno mesto.

Mrak/ Photo: Kiril Prodanov

Za nedelju, 18. septembar zakazana je projekcija filma “Mrak” Dušana Milića sa legendarnim Slavkom Štimcem i Danicom Ćurčić u glavnim ulogama.

U planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom, živi Milica sa majkom Vukicom i dedom Milutinom. Svaku noć porodica se povlači u zabarakadiranu kuću, prestravljeni terorom koji dolazi iz šume.

On the Count of Threer/ Photo: Promo

Programsku celinu “Divlji film” u utorak, 20. septembra zatvara srpska premijera ostvarenja “On the Count of Threer” u kom Džerod Karmajkl debituje kao reditelj i glumi u mračnom komičnom filmu o dva najbolja prijatelja, Valu (Džerod Karmajkl) i Kevinu (Kristofer Abot), poslednjeg dana njihovih života.

Žiri programa “Divlji film” čine reditelj Pablo Giorgelli, višestruki dobitnik najznačajnijih nagrada u Kanu, San Sebastijanu i na drugim internacionalnim filmskim festivalima, scenarista Balázs Lovas, i glumica Tamara Krcunović.

Petnaesto izdanje festivala LIFFE biće održano od 15. do 20. septembra u Leskovačkom kulturnom centru, Narodnom pozorištu Leskovac, kao i online.

Selektor glavnog takmičarskog programa je hrvatski reditelj Ognjen Sviličić, a nagrada “Živojin Žika Pavlović“ biće dodeljena proslavljenom makedonskom reditelju Milču Mančevskom, za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu.

Previous post

Atrium Sessions ... Večeras u Kapetan Mišinom zdanju koncert mladih muzičara A.N.D.R, Retrospektiva i Maat Bandy

Next post

Kings of Convenience u Beogradu... Poznata satnica koncerta 18. septembra u MTS Dvorani

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.