Home»Muzika»Pank – rok veče u Svilajncu uz Scum Orchestra i End of Pipe

Pank – rok veče u Svilajncu uz Scum Orchestra i End of Pipe

5
Shares
Pinterest Google+
End of Pipe/Photo: Promo (UG Rođen negde dole)

Udruženje građana Rođen negde dole iz Svilajnca organizovalo je u Lobi baru koncert punk bendova Scum Orchestra iz Finske i End of Pipe iz Brazila u Lobi baru.

Pomenuti bendovi su u okviru evropske turneje pored Srbije, nastupili u još sedam država ( Belgija, Luksemburg, Nemačka, Češka, Mađarska, Hrvatska, Austrija).

PRIČA O LEGENDI SE NASTAVLJA… UG ROĐEN NEGDE DOLE PREDSTAVLJA END OF PIPE (BRAZIL) I SCUM ORCHESTRA (FINSKA) POČETKOM SEPTEBRA U SVILAJNCU

Ovo je bio prvi klupski koncert u Svilajncu posle dve i po godine i početka globalne pandemije.

The Scum Orchestra/ Photo: Promo (UG Rođen negde dole)

Svirku je otvorio finski Scum Orchestra. Čine ga pet navežbanih muzičara koji pored osnovnih instumenata (bubanj, gitara, bas) imaju washboard – dasku za pranje veša, koja je postala poznata po upotrebi kao muzički instrument. Koristili su je američki delta bluzeri još dvadesetih godina prošlog veka.

Ovaj tradicionalni “instrument” uneo je u muziku raspoloženih finaca ritmove bluza i kantrija koji se spaja sa pankom, stvarajući originalan zvuk.

Scum Orchestra iz Tamperea, koji predvodi neumorni pevač i ritam gitarista Anza, svirao je sat vremena, i tom prilikom predstavio publici svoje autorske pesme koje izvodi na engleskom jeziku.

Nastup je pratila dobra atmosfera, a svaki je završetak pesme od strane lokalne publike bio nagrađen ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Posle Finaca na scenu su izašli muzičari iz toplih predela Južne Amerike, bend End of Pipe – tojica  muzičara sa velikim sviračkim iskustvom.

Ekipa iz grada Florijanopolisa (koji se nalazi na egzotičnom ostrvu Santa Karolina u Brazilu) iza sebe imaju nekoliko objavljenih ploča, diskova i odsviranih turneja.

Bend predvodi pevač i gitarista Uira, sviraju svoje autorske pesme, i pevaju na engleskom jeziku. Zvuk se može opisati kao melodični pank u stilu američkih bendova devedesetih.

Uživo su brzi i bučni i na svoj nastup u toku večeri ubacili su elemente fudbalskog navijanja, skandirajući sa drugarima iz Scum Orchestra koji im se pridružuju na bini.

Mihajlo Marković

Koncert u Svilajncu održan je uz podršku Regenta. Video materijale sa svirke u Lobi baru snimio je Dragan Stefanović.

Previous post

Dodeljene Emmy nagrade, "Succession" najbolja dramska serija

Next post

Preminuo Žan-Lik Godar, legenda filma i začetnik francuskog "novog talasa"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.