Home»Muzika»Haiku Garden objavio “Loose Contacts/ Tense Present”… Poslušajte novi album pionira slovenačkog shoegazea

Haiku Garden objavio “Loose Contacts/ Tense Present”… Poslušajte novi album pionira slovenačkog shoegazea

5
Shares
Pinterest Google+
Haiku Garden/ Photo: Promo

Ljubljanski shoegaze/neo-psihodelični bend Haiku Garden, u čijem izrazu dominira glasna i bučna gitaristička muzika s prizvukom popa, početkom leta objavili su drugi album pod nazivom “Loose Contacts/ Tense Present”.

Svoj put započeli su 2015. godine, a posle hvaljenih dosadašnjih izdanja kao i niza regionalnih i evropskih uspeha Haiku Garden svojim trijumfima pridružuje i novo izdanje koje su tokom leta predstavili slovenačkoj publici na mnogobrojnim koncertima i promocijama.

Kroz “Loose Contacts/ Tense Present” bend nastavlja da istražuje i nadograđuje shoegaze bazu koju je stvarao tokom sedmogodišnje karijere. Iskustvo koje su stekli kroz brojne evropske i regionalne turneje pretočili su u novi album koji istražuje eksperimentalne i melodične pristupe u svrhu stvaranja novog i jedinstvenog zvučnog zapisa.

“Loose Contacts/ Tense Present” je u aprilu 2022. najavljen prvim singlom “Levitate”, a sam album obiluje bržim ritmovima i intenzivnijom zvučnom slikom. Na novom izdanju Haiku Garden vrhunski spaja uticaje shoegazea, postpunka, krautrocka i noisea.

Novi album plod je dugogodišnje potrage, reinvencije i konačnog otkrića. To je priča o vremenu u kojem se odnosi među ljudima mijenjaju, a antagonizmi među njima produbljuju.

Album su producirala i miksovala dva pevača i gitarista benda, uz učestvovanje Blaža Flerina i Vitje Balžalorskog, a objavljen je za KAPA Records.

Slovenački muzički urednici već sada ga svrstavaju u album godine, a objavljivanje je propraćeno  koncertom na otvorenju Godišnjeg vrta Gala dvorane u Ljubljani.

Izdanje je od 20. juna dostupno na svim streaming platformama, Bandcampu, kao i u fizičkom obliku (CD), dok će krajem godine bit će objavljen i na vinilu.

Priču oko albuma zaokružuje video singl “Loose Contacts“, a spot savršeno sažima naizgled (post)apokaliptično vreme u kojem živimo, bitke svakog pojedinca s okolinom i samim sobom i njihov potencijalno katastrofalan ishod.

– Ali destrukcija nije uvek loša stvar, jer je ponekada potrebna da bi se rodilo nešto novo – poručuje ekipa Haiku Gardena.

Previous post

Nik Kejv u intervjuu za NY Times progovorio o gubitku sinova: Ljudi me pitaju, kako možeš...

Next post

Bivši Džejms Bond izbačen iz predstave, hvalio se seksualnim uspesima, vređao gejeve i omalovažavao kraljicu...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.