Home»Muzika»Pearl Jam odao počast žrtvama 11. seštembra koncertom u Madison Square Gardenu, a onda je Veder ozbiljno uvredio svoj Sijetl

Pearl Jam odao počast žrtvama 11. seštembra koncertom u Madison Square Gardenu, a onda je Veder ozbiljno uvredio svoj Sijetl

6
Shares
Pinterest Google+
Pearl Jam/Photo: Danny Clinch press promo

Nastup grupe Peral Jam u Medison Square Gardenu 11. septembra poklopio se sa 21. godišnjicom terorističkog napada na Njujork.

Turneja grupe Pearl Jam po arenama pod nazivom “Gigaton” došla je do Njujorka u nedjelju uveče 11. septembra, tačno na godišnjicu velikog terorističkog napada na Njujork 2001. godine. Frontmen Edi Veder odvojio je vreme tokom svirke kako bi odao počast žrtvama, ali i posetiocima koji su bili prisutni događajima 11. septembra 2001. godine.

Između pesama Veder je ispričao priču o čoveku po imenu Majk koji mu je rekao da napušta grad 11. septembra zbog traumatičnih sećanja na taj događaj, ali da je ove godine mislio da bi bila dobra ideja da bude večeras ovde s njim. Pričajući o tome kako je 11. seprebar doveo do većeg jedinstva u Sjedinjenim Američkim Državama, Veder je rekao:

UPALITE SVETLA, MI OVDE NE UDARAMO LJUDE… EDI VEDER ISTERAO DEVOJKU S KONCERTA PEARL JAM JER JE ZAPOČELA TUČU

– Postojalo je vrijeme kada smo podržavali jedni druge. To je deo koji ne možemo da zaboravimo. Neka te lekcije budu zapamćene kao naša solidarnost da se udružimo i održimo ovu zemlju ispravnom.

Kasnije toekom nastupa, Veder je rekao:

– Ovo je 37. put da ovaj bend svira u Njujorku. Mislim da smo svirali samo Sijetl 50 puta. Evo u čemu je stvar, ne sećam se polovine tih jeb… koncerata u Sijetlu. Jednostavno ne. Ali osećam kao da se sećamo nastupa na Menhetnu. Ovo potencijalno ima priliku da bude najupečatljiviji koncert od svih. Velika nam je čast što ovaj važan datum možemo da provedemo sa vama.

BAŠ GA NE VOLE… AMERIKANCI BESNI ŠTO ČARLI ŠIN IMA GLAVNU ULOGU U FILMU “9/11”

Pearl Jam je 8. septembra zasvirao pjesmu The Beatlesa “Her Majesty” u Torontu u čast preminule kraljice Elizabete II. Dok su nastupali u Scotiabank Areni u Torontu nekoliko sati pošto je objavljena vest o kraljičinoj smrti, Pearl Jam je iskoristio trenutak da joj oda počast. Pre nego što je bend započeo svoju pesmu ‘All Those Yesterdays’, frontmen Edi Veder izveo je kratku verziju “Her Majesty”.

Grupa Peral Jam se vratila na pozornicu u julu pošto su otkazali tri nedavna nastupa zbog Vederovih problema s glasom. U julu je bend odustao od planiranog nastupa u Beču nakon što je Vederu oštećeno grlo od vrućine, prašine i dima od požara tokom nastupa na festivalu Lollapalooza u Parizu 17. jula.

Previous post

Jazzbeats... Pijanisti Joakim Kun i Dominik Vanja na 38. Beogradskom džez festivalu

Next post

Srpski muzičar Ivan Dragičević tragično stradao u Italiji

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.