Home»Muzika»Nisu promenili svet, ali jesu sebe… dram spremio drugi album, saznaćemo zašto im je – “previše svega”

Nisu promenili svet, ali jesu sebe… dram spremio drugi album, saznaćemo zašto im je – “previše svega”

6
Shares
Pinterest Google+
dram – Patetika/Photo: Sofija Modošanov

Beogradska grupa dram objaviće 12. septembra novi album, pod nazivom “Previše svega”.

“Previše svega” je kolekcija najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Album je skrojen po koncepciji preopterećenosti introspektivnih osećaja, valovitih sintova i strmoglavih gitara u ambijentu elektronskih dubina.

BEOGRADSKOM BENDU DRAM NAGRADA “MILAN MLADENOVIĆ”

Iako se zbirka “Previše svega” melodijski, lirski i emotivno razlikuje od inicijalnog izraza grupe, ovaj album je samo neophodna potreba za eksperimentisanjem, redefinisanjem i upoznavanjem, te ujedno predstavlja drugi deo vožnje, sada kroz sint pop i yugopatetiku do vanvremenskih kosmičkih prostranstava sentimentalnosti.

– Hteli smo da budemo ličniji sa tekstovima, da kažemo šta nam se sve dogodilo za ovih skoro 3 godine od izlaska prvog albuma, ali i da opišemo avanture koje nam nekako nisu bile za prvi album. Protekli koncerti, doživljaji iz bekstejdža, žurke po gradu, zajednička bendovska letovanja, sve su to neki momenti kada se događa upravo to – previše svega. Slično je i sa muzikom, promenili smo zvuk, sve je lepršavo, ima dosta sintova, uželeli smo se dugačkih tema na gitarama i klavijaturama. Baš smo jako eksperimentisali do te mere da, iako je kliše reći da nijedna pesma ne liči na prethodnu sa albuma, zapravo to je ovde slučaj. Trenutno smo u fazi snimanja spota za jednu od pesama, imamo baš strava ekipu. Jedva čekamo da vidite sve – kaže ekipa iz grupe dram.

dram – Patetika/Photo: Sofija Modošanov

Dram je sint indi pop bend iz Beograda. Iza sebe imaju debi album “Nećemo promeniti svet”, objavljen u decembru 2019. godine za PGP-RTS. Poznatiji kao bend koji koncerte pretvara u igranke, njihovu muziku karakteriše melanholična ali plesno orijentisana muzika koja povezuje različite svetove u jedno.

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Bend je svirao uživo na festivalima kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Špancirfest u Varaždinu, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF festivala i još mnogim drugim.

PREMIJERA: GRUPA DRAM OBJAVILA VIDEO SINGL “VIKEND UBIJA”… NOVI ZVUK I SPECIJALNI GOST – GLUMICA ISIDORA SIMIJONOVIĆ

Za singl “Daj mi sve” grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu Milan Mladenović, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti. Tokom 2021. godine, bend je objavio tri elektro singla “Vikend ubija”, “Ti me voziš”, tripoznu kosmičko-karmičku kolaboraciju sa Fantomom i energični singl “Ceo grad”.

Grupa dram su: Stefan Aćimović (vokal, gitara), Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali), Branko Dimitrijević (bas, prateći vokali) i Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika).

 

Previous post

Ana de Armas i ekipa filma "Blonde" tvrde da ih je proganjao duh Merilin Monro

Next post

Underground nema alternativu... Osmi Festival srpskog podzemlja 21. i 22. oktobra u SKCNS Fabrika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.