Home»Knjige»Partizanska knjiga objavila studiju “Nik Kejv i poetika prestupa”

Partizanska knjiga objavila studiju “Nik Kejv i poetika prestupa”

9
Shares
Pinterest Google+
Nik Kejv (Exit 2022)/ Photo: AleX

Izdavačka kuća Partizanska knjiga u saradnji s Kulturnim centrom Novog Sada, upravo je objavila studiju Igora Cvijanovića “Nik Kejv i poetika prestupa”, saopštili su iz Partizanske knjige.

Poznat prevashodno kao prvorazredni prevodilac najsofisticiranijih anglosaksonskih autora kakvi su Dejvid Foster Volas ili Kormak Makarti, Cvijanović se u ovoj knjizi predstavlja kao izvanredan poznavalac kako Kejvovog opusa, tako i različitih teorijskih pristupa književnosti.

Nik Kejv i poetika prestupa, cover

Studija Nik Kejv i poetika prestupa jeste Cvijanovićev doktorski rad u kom autor zauzima poziciju i dalje neuobičajenu za naše pojmove – centar njegovog istraživačkog interesovanja nije neka od manje ili više etabliranih figura visoke književnosti, već istinski heroj globalne popularne kulture u poslednjih nekoliko decenija. Cvijanović Kejva vidi kao neupitnog, vrhunskog pesnika, i kroz čitavu studiju pokušava da definiše dominantne faze u poeziji znamenitog Australijanca, ne samo kada je u pitanju njegova solo karijera, ona koja ga je proslavila.

NIK KEJV U FAJTU S FANOVIMA ZBOG UKRAJINE… KAŽU DA IMA “DVOSTRUKE STANDARDE”

Napisana preciznim i jasnim jezikom teoretičara, ali i zaljubljenika u Kejvovu muziku, Cvijanovićeva studija biće interesantna i atraktivna i najzagriženijim fanovima ovog autora, dok će za one kojima je Nik Kejv nedovoljno poznat biti neka vrsta uputstva za dalje uživanje u pločama i stihovima koji su menjali istoriju rokenrola, ali i popularne kulture kao takve.

Previous post

Mik Džeger se oprostio od kraljice Elizabete II: Bila je tu celog mog života...

Next post

"Hideous Bastard"... Oliver Sim (The xx) objavio prvi solo album

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.