Home»Muzika»Slučaj Harms, Divert i Süpersolid u subotu u AKC Fuzz u Nišu

Slučaj Harms, Divert i Süpersolid u subotu u AKC Fuzz u Nišu

6
Shares
Pinterest Google+
Muzika, pop rock band/Photo: Pixabay

Posle uspešnog “Meseca fandrejzinga” koji je bio ujedno i otvaranje prostora AKC Fuzz u Nišu i kratke pauze u toku leta, organizatori najavljuju početak nove koncertne sezone.

U subotu 10.septembra nastupiće tri benda: Slučaj Harms iz Beograda, Divert iz Požarevca i Süpersolid iz Niša.

Slučaj Harms/ Photo: Promo

Slučaj Harms je crossover bend iz Beograda nastao fuzijom dva naizgled nespojiva ali i najbuntovnija žanra – punka i reggaea.

Čvrst i energičan nastup, angažovani tekstovi i eskalirajuća atmosfera na nastupima su ono što izdvaja ovu mnogobrojnu skupinu od drugih.

Posle završetka snimanja debi albuma “Libertad o muerte!” bend Slučaj Harms je krenuo na prvu letnju turneju po Srbiji na kojoj će posetiti više od desetak gradova i promovisati debi izdanje čije se objavljivanje očekuje na jesen ove godine.

U ovom bendu možemo čuti pored zvuka gitara i bubnja, takođe i zvuke trube i harmonike. Dok je na vokalima Danilo Marinković vokal benda AmanZaman ili širem auditorijumu poznat kao jedan od učesnika tv emisije “Prvi glas Srbije”.

Divert/ Photo: Ljubiša Jovanović

Divert je alternativna rok smesa sačinjena od kompaktno upakovanih gitarskih filova, začinjenih beatova i oštre socijalne reakcije na okolni neukus.

Bend čine: Gojko (gitara) , Petra (bubnjevi), Fu (bass), Doc Sick (vokal, sint) i Dushman (vokal).

Süpersolid/ Photo: Promo

Süpersolid je dvočlani bend iz Niša i bavi se autorskim radom od samog početka svog delovanja.

Bend je nastao na jesen 2017. kao neformalni duo i posle nekoliko pokušaja da se neko nadoveže sa bas gitarom odlučuje se da ostane dvočlanoj formi koju čine Dušan Nikolić na gitari i vokalu i Filip Pešić na bubnjevima.

Süpersolid iza sebe već jedan spot za pesmu “istina i prostor” koju je kao i nedavno objavljeni spot za pesmu demento mori, radila ekipa iz Negotina (Krajina Film Production).

Bend karakteriše energična svirka, promenljive forme i ritmovi uz koje je lako zaigrati. Dvojac uveliko snima album prvenac koji bi trebalo da bude objavljen do jeseni ove godine.

Svirka počinje u 21:00 čas, a cena ulaznice iznosi 300 dinara.

Previous post

Preminuo Zlatko Jošić, kultna ličnost domaće rok scene

Next post

Belgrade SAXperience... Međunarodni festival saksofona od 27. do 29. septembra na nekoliko lokacija u glavnom gradu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.