Home»Muzika»Acoustic sa Manu Čaom 23. septembra u Jevremovcu

Acoustic sa Manu Čaom 23. septembra u Jevremovcu

6
Shares
Pinterest Google+
GardenSessions, Manu Čao/ Photo: Promo

Manu Čao, miljenik domaće publike,  održaće koncert pod nazivom “Acoustic“,  23. septembra sa u Botaničkoj bašti Jevremovac u okviru serije koncerata Garden Sessions u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Manu Čao je francusko-španski muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima.

Muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama kao što su Hot Pants i  Los Carayos, koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove.

Manu Čao/ Photo: Klelia Renesi

Sa prijateljima i bratom Antoanom Čaom osnovao je bend Mano Negra 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi.

READ&ROLL: KNJIGE KOJE SE ČITAJU – GLASNO… “CLANDESTINO: U POTRAZI ZA MANU CHAOM”, PRIČA O BARDU OBESPRAVLJENIH I FRULAŠU SIROMAŠNIH

Manu je postao solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom Radio Bemba. Cilj benda bio je da se dočara zvuk ulične muzike i barskih scena iz različitih kultura.

Čao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album “Clandestino” 1998.  godine prodat u više od pet miliona primeraka, a posebno su se izdvojile pesme “Bongo Bong” i “Clandestino”.

Usledili su albumi “Próxima Estación: Esperanza” (2001), “Radio Bemba Sound System” (2002), “Sibérie m’était contéee” (2004), “La Radiolina” (2007) i “Baionarena” (2008). Nedavno je Manu objavio nove pesme, a najnovija je “Me Provoca Te Ver”.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 1700 dinara mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima. Ulaz u koncertni prostor biće iz ulice Vojvode Dobrnjca.

Previous post

Ne, nije se udala Tijana iz Nevernih beba, to je "samo" novi spot... istina, ne bilo kakav spot...

Next post

Rodžer Voters objavio otvoreno pismo Oleni Zelenskoj

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.