Home»Muzika»The Bad Week ove subote u klubu Bluz i Pivo

The Bad Week ove subote u klubu Bluz i Pivo

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Novosadski country blues bend The Bad Week i bez sumnje jedna od najinteresantnijih pojava na domaćoj sceni, nastupa ove subote, 10. septembra u klubu Bluz i Pivo (Cetinjska 15).

– The Bad Week donose emotivne note sakrivene u hrskavom glasu frontmena, u jednom od visokih tonova što skliznu sa činele, spadnu sa sjajnih čivija gitare ili iscure iz rupi na usnoj harmonici – kažu organizatori.

The Bad Week/ Photo: Promo
The Bad Week/ Photo: Promo

Sastav The Bad Week nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu, kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada, doprinoseći njegovoj atmosferi i energiji, da bi kasnije proširili svoju umetnost nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije i regiona.

Članovi benda su Strahinja Jajić (vokal, gitara), Stefan Stefanović Gile (usna harmonika) i Danijel Seethaler (bubnjevi, kahon).

Ovaj jedinstveni trojac je, pored cover muzike koja je većinski orijentisana na američki country blues stil, kroz nastupe stvorio i autorski repertoar, koji je pretočen u album “So it Was“ koji je objavljen 2022. godine. 

Za pesmu “Hey Hey“ The Bad Week su nedavno objavili i spot.

– Pesma je nastala na isti način kao i većina pesama našeg prvog albuma. Melodija nastaje iz moje potrebe za izražavanjem, a reči pronalaze svoje mesto kao puzzle dok se ne uklope tako da mi se sviđa. Zato mi je teško da dam značenje pesmi – kaže Strahinja i dodaje da ovu pesmu doživljava kao susret sa prijateljem u kojem biva podstaknut prijatnošću razgovora a ne određenih tema.

– “Hey Hey je uzvik, ona je obraćanje osobi. Ona je dijalog sa slušaocem bez visine bine koja nas razdvaja. U njoj smo slušalac i ja jednaki.  Ovo je pesma koja nas spaja. “Love will guide us all”, svi smo jednaki i svi smo na istom putu, na svom putu.

The Bad Week/ Photo: Promo
The Bad Week/ Photo: Promo

The Bad Week prezadovoljni su onim što ih je “snašlo“ posle objavljivanja albuma “So It Was“ i kažu da su im poslednji meseci bili fantastični:

– Kako to kaze Gile “Sve ide po planu, plan se menja”… sve je ispalo i bolje od onoga kako smo zamislili. Po prvi put imam osećaj da ovo što radimo nalazi put do publike. Počeli smo da izvodimo skoro samo autorske pesme a na poslednjih par svirki je publika čak pevala sa nama. Stvarno smo oduševljeni i beskrajno zahvalni ljudima koji su uložili napor da se ovo ovako odvija – kazao je Strahinja i dodao:

– Ovo je samo početak, nebo je granica! Već uveliko radimo na sledećem albumu i od svirke do svirke, pesme drugog albuma dolaze na mesto.

Spot za pesmu “Hey Hey“ možete da pogledate u nastavku…

Svirka benda The Bad Week u klubu Bluz i Pivo počinje od 20:00 časova, a muzički dinar je 300 RSD.

Album „So It Was“ možete čuti na svim relevantnim muzičkim platformama, ali i kupiti fizičko izdanje (CD) na svim prodajnim mestima Multimedia Music.

Previous post

Humanitarni koncert bendova Sanitarium, Seljačka Buna, Claymorean, Rulja Inc i Ozarje u Lazarevcu

Next post

Džez za Dž... Viktor Tumbas Kvartet 10. septembra na Platou Milana Mladenovića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.