Home»Muzika»Letnja bezbrižnost i gitarski rifovi… Rush to Relax objavio album “Misli”

Letnja bezbrižnost i gitarski rifovi… Rush to Relax objavio album “Misli”

4
Shares
Pinterest Google+
Rush to Relax/ Foto: Leo Vidmar
Rush to Relax/ Foto: Leo Vidmar

Leto polako ali sigurno napušta naše krajeve, a udruženi nezavisni izdavači Pop Depresija/Kišobran, Hidden Bay Records (Tuluz) i Look Back and Laugh (Ljubljana) objavili su album čiji zvuk tvrdoglavo protivreči ovoj činjenici.

“Misli” makedonsko-slovenačkog DIY rokenrol projekta Rush to Relax nudi spoj prekrasnih melodija i intimnih stihova, koje u svojoj vedroj, živahnoj formi mogu da asociraju na onu iskrenu letnju bezbrižnost.

Izdanje u prvi plan postavlja bujni svet Damjana Manevskog, autora ovog projekta (isto tako Damjan je član benda Lelee, ex-Molokai), čije nas šarmantne gitarske linijice vode od prve do poslednje pesme.

Na albumu se nalazi deset novih numera, koje se kreću u raskošnom svetu nezavisnog rokenrol zvuka. Čujemo nežni spoj različitih uticaja: od twee popa i žešćih gitarskih rifova, do surf rocka, havajskih vinjeta i po kojeg narodnjaka. A kad se u jednačinu doda i Damjanov emotivni vokalni izraz (na makedonskom), pesme postaju prave gitarske indie majstorije koje se uklapaju u jednu koherentnu celinu.

Rush to Relax/ Foto: Neža Bukovec
Rush to Relax/ Foto: Neža Bukovec

Album ne bi imao taj poseban šmek da se tu nije našlo nekoliko bitnih saradnika: Jan Cizej se pobrinuo za snimanje i miks albuma, Vasja Onič je odsvirao bubnjeve na većini pesama, a naravno tu je i Erik Kerpan, čiji doprinos je bio itekako važan.

Sva  trojica su članovi live benda Rush to Relax i kao takvi su najbolje znali da nađu sebi pravo mesto i na albumu. Bitan doprinos je imao i njihov kolega Nejc Čulk, čiji suptilni zvuk se čuje na tri pesme. Svakako, trešnja natorti je doprinos Damjanovog oca Zorana Manevskog, sa solom na violini na poslednjoj pesmi albuma – “Pesni vo meani”.

“Misli” su dostupne na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu benda i izdavača. Osim u digitalnoj formi, album će biti objavljen i na gramofonskoj ploči koja stiže do kraja septembra, a možete da je naručite preko benda, Pop Depresije, Look Back and Laugh (Ljubljana) ili Hidden Bay Records (Tuluz).

Previous post

Austrijski filmski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Next post

Težnja ka balansu...Alternativni umetnik ARC objavio pesmu "Sigma Mužjak"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.