Home»Muzika»Feist se povukla s turneje Arcade Fire posle optužbi protiv Vina Batlera

Feist se povukla s turneje Arcade Fire posle optužbi protiv Vina Batlera

3
Shares
Pinterest Google+
Lesli Feist/Photo: wikipedia.org
Lesli Feist/Photo: wikipedia.org

Lesli Feist povlači se sa turneje s Arcade Fire posle optužbi za seksualno zlostavljanje protiv frontmena Vina Batlera. U izjavi na društvenim mrežama napisala je da “ne može da nastavi”.

– Nisam ovde da zastupam ili podržim Arcade Fire – već da stanem na svoje noge na pozornici, mestu gde osećam da pripadam i da sam je zaslužila sam kao svoju – izjavila je Feist. – Sviram za svoj bend, svoju ekipu, njihove voljene i sve naše porodice i ljude koji plaćaju svoj teško zarađeni novac da dele prostor u kolektivnoj sinergiji našeg nastupa. Plima i oseka mojih uspeha, neuspeha i drugih odluka utiču na sva naša sredstva za život i shvatam koliko sam srećna što mogu da putuejm svetom pevajući pesme o svom životu, svojim mislima i iskustvima i to će biti moja karijera. Nikad to nisam uzimala zdravo za gotovo – rekla je i nastavila:

???? Kanadske radio stanice zabranile Arcade Fire

Nekoliko kanadskih radio stanica zaustavilo je puštanje muzike Arcade…

Posted by Headliner.rs on Thursday, September 1, 2022

– Moja iskustva uključuju ista iskustva mnogih ljudi s kojima sam razgovarala otkako su vesti objavljene u subotu, i mnogih stranaca do kojih ću možda moći doći samo ovim pismom, ili uopšte neću – nastavila je. – Svi mi imamo priču u rasponu od osnovne toksične muškosti do sveprisutne mizoginije do stvarnog fizičkog, psihološkog, emocionalnog ili seksualnog napada. Ova situacija dotiče svaki naš život i govori nam na jeziku jedinstvenom za svaku našu obradu. Ne postoji jedinstveni put za izlečenje ako ste pretrpeli bilo koju verziju gore navedenog, niti jedinstveni put za rehabilitaciju počinitelja. To može biti usamljen put za pronalaženje smisla za zlostavljanje. Ne mogu to da rešim odustajanjem, a ne mogu to da rešim ni ostankom. Ali ne mogu da nastavim.

Vil Batler, Arcade Fire/Photo: wikipedia.org
Vin Batler, Arcade Fire/Photo: wikipedia.org

– Nesavršena sam i nesavršeno ću upravljati ovom odlukom, ali ono u što sam sigurna jeste to da je najbolji način da se pobrinem za svoj bend i ekipu i svoju porodicu da se distanciram od ove turneje, a ne od ovog razgovora – zaključila je. – Sada preuzimam svoju odgovornost i idem kući.

Arcade Fire je odgovorio na povlačenje feist izjavom u kojoj stoji: “Jako nam je žao što Lesli odlazi kući, ali potpuno razumemo i poštujemo njenu odluku”.

Dana 27. avgusta četiri devojke optužile su Batlera za seksualno zlostavljanje u izveštaju Pitchforka. Batler se branio, rekavši:

– Iako su svi ti odnosi bili sporazumni, jako mi je žao svima koje sam povredio svojim ponašanjem.

Previous post

Septembarski Gradski sajam knjiga u Kulturnom centru Grad

Next post

Casillas, Polywhy i Bitter Taste 3. septembra u niškom Ei Letnjem Klubu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.