Home»Muzika»Zbog lošeg vremena “Karmina Burana” i program “Muzicka vizija Balkana” ipak 3. septembra na Ušću

Zbog lošeg vremena “Karmina Burana” i program “Muzicka vizija Balkana” ipak 3. septembra na Ušću

3
Shares
Pinterest Google+
Karmina Burana/ Photo: SNP V. Veličković
Karmina Burana/ Photo: SNP V. Veličković

Koncert “Muzička vizija Balkana“, planiran za petak, 2. septembra, zbog lošeg vremena pomeren je za subotu, 3. septembra.

Koncert počinje izvođenjem dela Karla Orfa “Karmina Burana“, a zatim slede nastupi svetskih i regionalnih zvezda, među kojima su Satori live, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band.

“Karmina Burana“ je prvobitno trebalo da bude izvedena na beogradskom Trgu republike, ali je zbog velikog interesovanja publike i atraktivnosti događaja dodata programu koncerta “Muzička vizija Balkana“.

Uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl Stanislav Binički, dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić.

Satori/Photo: Exit promo
Satori/Photo: Exit promo

Posle nastupa na glavnim binama Exita, koji su obeležili ovogodišnje i prethodno izdanje festivala, u Beograd stiže poznati producent i live izvođač Satori, koji sa očeve strane ima srpsko poreklo, a inače živi u Holandiji.

Sa Fondacijom EXIT je za EXPO Dubai 2022 koproducirao specijalni album “Wonders of Vincha culture”, u kojem je kombinovao elektronsku muziku sa tradicionalnim pesmama Balkana, među kojima su “Vranjanka“, “Zajdi zajdi“, “Moj dilbere“, “Što te nema“…

Nedavno je objavio novi album “Dreamin’ Colours“, koji je predstavljen kao zbirka World Music žanra, ali i bluza, indi elektronike, opere i narodne muzike, uz elektronski zvuk i uticaj Satorijevih balkanskih korena.

Dejan Petrović Big Bend je orkestar svetski poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike. Nastupali su u Londonu, Torontu, Torinu, Briselu, Pragu i mnogim drugim gradovima, i tako svetu predstavili muziku ovdašnjih prostora, a proslavili su se i jedinstvenim izvođenjem popularnih stranih pop-rok hitova u aranžmanu srpskih truba.

Marko Louis (Kombank dvorana)/ Photo: AleX
Marko Louis (Kombank dvorana)/ Photo: AleX

Marko Louis, autor i kompozitor koji stvara sopstveni  Balkan Soul od muzike, važi za nekoga ko briše granice u muzici, a već po prvim taktovima bilo koje njegove pesme prepoznaje se jedinstven stil, kojim se izdvojio na domaćoj muzičkoj sceni.

Esma’s Band čine muzičari koji su sa kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom nastupali širom sveta. Kao članovi njenog pratećeg ansambla Teodosievski održali su preko 3.000 koncerata. Esmas Band predvodi Esmin sin Simeon Atanasov, a s njima će na Ušću nastupiti i Zahir Ramadanov Brass band.

Program će početi u 20:00 časova, a ulaz je slobodan!

Previous post

20 godina benda Drink or Die u dokumentarnom filmu "Delić sekunde"

Next post

"Banana žeton" je novi video singl kikindskog benda DrvoTruo

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.