Home»Muzika»Singl Majkla Stajpa najavljen kao prva komercijalno dostupna ploča od bioplastike

Singl Majkla Stajpa najavljen kao prva komercijalno dostupna ploča od bioplastike

3
Shares
Pinterest Google+
Majkl Stajp, ploča od bioplastike
Majkl Stajp, ploča od bioplastike

Majkl Stajp iz R.E.M. sprema se da objavi svoju dugo najavljivanu solo pesmu “Future If Future”. Pesma će biti objavljena na 12″ singlu koji deli s pevačicom Beti Volf, ali disk neće biti štampan na tradicionalnom polivinil hloridu. Umesto toga, biće to prva komercijalno dostupna ploča na svetu napravljena od održive bioplastike.

Pesmu je na Bandcampu objavio Brajan Ino koji je suosnivač ekološke dobrotvorne organizacije EarthPercent i Evolution Music. Ploča će biti dostupna za prednarudžbinu sutra (u petak 2. septembra), u ograničenom tiražu od 500 primeraka.

MAJKL STAJP POTVRDIO: R.E.M. SE NIKADA VIŠE NEĆE PONOVNO OKUPITI, IONAKO SVI TO RADE SAMO ZBOG PARA…

Stajp je najavljivao “Future If Future” koju je producirao Ino još 2018. kao podršku skupu March for Our Lives u Vašingtonu. Druga strana ploče sadržaće pesmu “Oh My Heart”.

NIJE SAMO OBIČAN MUZIČAR…. NAJMANJE 4 STVARI ZBOG KOJIH MORATE DA POŠTUJETE MAJKA STAJPA

Majkl Stajp/Photo: YouTube screenshot
Majkl Stajp/Photo: YouTube screenshot

Bioplastičnu ploču razvila je Evolution Music—britanska muzička organizacija za održivost koja želi da ponudi rešenja za vinil koja ne koriste fosilna goriva. Sva sredstva od prodaje novog 12″ ići će u pet osnovnih područja rada EarthPercenta: ekološka muzika, energetska tranzicija, klimatska pravda, pravne i političke promene i zaštita prirode.

– Oduševljen sam što radim s EarthPercentom i Evolution Musicom na ovom izdanju, zamišljajući pozitivnu inovaciju kroz delovanje  rekao je Stajp u saoptšenju za javnost. – Ova vrsta projekta zasnovanog na mogućim rešenjima otvara puteve u svetliju budućnost.

Previous post

Pravni tim Džonija Štulića traži zabranu prodaje neautoriziranog vinil reizdanja albuma "Ravno do dna"

Next post

Džejms Blant skočio u publiku - sa gas maskom...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.