Home»Muzika»Homeland»Gladni Naučnici objavil spot za pesmu “Stalker”… Tarkovski bi bio ponosan

Gladni Naučnici objavil spot za pesmu “Stalker”… Tarkovski bi bio ponosan

3
Shares
Pinterest Google+
Gladni naučnici/Photo: press promo
Gladni naučnici/Photo: press promo

Beogradska grupa Gladni Naučnici objavila je video spot za pesmu “Stalker”, drugi singl koji najavljuje njihov album “Nova Kosmogonija” (Pop depresija/Kišobran).

Prethodni singl benda “Mrtvo klupko” je tipična mračna balada, dok pesma “Stalker” predstavlja povratak izvornom tvrdom rocku. U pesmi je odnos muškarca i žene predstavljen kao odnos Stalkera (junaka filma Andreja Tarkovskog) i “Zone”, oblasti u koju on vodi ljude iz spoljnog sveta.

Za Stalkera, Zona ima magičnu privlačnost, jedino se tu oseća kao da je na mestu gde pripada, gde je prihvaćen i srećan. Istovremeno je Zona, kao što je i žena, misteriozna, čudna i nepredvidiva.

BEOGRADSKI GLADNI NAUČNICI PREDSTAVILI VIDEO SINGL “MRTVO KLUPKO” I NAJAVILI NOVI ALBUM

Za realizaciju je odgovorna Nevena Jovanović (scenario, kamera, režija, montaža), a u glavnim ulogama se pojavljuju Simona Kanjevac i Milan Pantelić. U spotu su korišćeni snimci koncerta održanog u novosadskom klubu Foxtrot, a snimatelj je bila Dragana Tošić.

Bend uveliko radi na tehničkim detaljima vezanim za produkciju i izdavanje novog albuma. U međuvremenu, album će biti najavljen sa još dva video singla.

Pogledajte spot za “Stalker”:

Previous post

Stiže i soundtrack dokumentarca "Moonage Daydream" o Dejvidu Bouviju, a na njemu... sva čuda sveta

Next post

20 godina benda Drink or Die u dokumentarnom filmu "Delić sekunde"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.