Home»Export»Pocket Palma pred koncert na “Kaleidoskopu kulture”: Dosta nam je sedenja u studiju, nastupi uživo su prava stvar

Pocket Palma pred koncert na “Kaleidoskopu kulture”: Dosta nam je sedenja u studiju, nastupi uživo su prava stvar

3
Shares
Pinterest Google+
Pocket Palma/Photo: promo Kaleidoskop kulture
Pocket Palma/Photo: promo Kaleidoskop kulture

Ovo će nam biti već četvrti put da nastupamo u Novom Sadu, a Novosađani nikad ne razočaraju. Neki od najboljih koncerata su nam bili upravo tu tako da su nam očekivanja velika, ali ne sumnjamo da će biti ispunjena, kažu članovi benda Pocket Palma, uoči koncerta na otvaranju petog po redu “Kaleidoskopa kulture”, programskog luka Evropske prestonice kulture, koji je prošle godine proglašen Najboljim evropskim trend brendom u oblasti kulture.

Pocket Palma je zagrebački synthwave trio koji čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek. Na sceni su se već pojavljivali kao Side Project u malo mračnijem izdanju s dva albuma na engleskom jeziku.

OK, SVIMA NAM SE IDE NA MORE…. I POCKET PALMA TO ZNA

Kao Pocket Palma, Anja, Luka i Bruno isprobali su se u nostalgičnim vodama synth muzike osamdesetih na hrvatskom jeziku. Njihov prvi album, istoimeni “Pocket Palma”, sastoji se od 11 pesama kroz koje se provlače zanimljive tematike iz njihove prošlosti – mikstejpovi, mobilni telefoni na preklapanje, školski plesovi, slomljena srca – ali i mnogi drugi motivi koji opisuju retrowave pokret – zalasci sunca, neonska svetla, neizbežne palme, a sve to pevaju kroz duboke metafore svojih svakodnevnih problema i uspeha.

U jesen 2021, dve godine nakon hvaljenog debitantskog albuma Pocket Palma objavljuju njegovog dugoočekivanog naslednika – album “Atomi”.

Sa članovima benda Pocket Palma, pričali smo o njihovom koncertu koji će se održati u Novom Sadu u Distriktu 3. septembra u okviru programa “Kaleidoskop kulture”, ali i o njihovim muzičkim i životnim izazovima i uspesima.

Na sceni ste se već pojavljivali kao Side Project u malo mračnijem izdanju. Šta je dovelo do promene u današnji sastav Pocket Palma, i koje su sličnosti i razlike Side Projecta i Pocket Palme?
– Nismo znali kamo dalje odvesti Side Project pa smo nekako spontano odlučili napraviti rebranding. Ništa nije bilo previše planirano, prvi album Pocket Palme nastao je u 2-3 tjedna, nije nam se to činilo kao ozbiljan projekt. Na kraju je ispalo dosta ozbiljno i bolje smo se snašli u svemu pa smo nastavili s Pocket Palmom.

Pocket Palma/Photo: promo Kaleidoskop kulture
Pocket Palma/Photo: promo Kaleidoskop kulture

Muzika Pocket Palme opisana je kao “nostalgične vode synth muzike osamdesetih godina na hrvatskom jeziku”. Kako biste vi opisali muziku koju danas pravite nekome ko se po prvi put upoznaje sa vašim delom?
– Upravo tako kako ste i napisali! Ipak, s materijalom na kojem radimo malo mijenjamo priču, mislim da će na sljedećem albumu biti dosta iznenađenja.

Mnogi umetnici u svojim karijerama imaju uzore? Da li ste ih i vi imali i ako jeste ko je zaslužan za vašu muziku koju danas mnogi slušaju i vole?
– Ima previše artista koji su na nas utjecali, koji se protežu od Lady Gage do Guns ‘N Roses. Svi slušamo previše različite glazbe iz koje izvlačimo inspiraciju i oblikujemo zvuk Pocket Palme. Ipak, ono što nas je nagnalo da radimo synthwave jest upravo synthwave. Radi se o artistima tipa The Midnight, Duett, Wice, FM84 i mnogi drugi.

KAD SU BILA BEZBRIŽNA VREMENA…. POCKET PALMA PREDSTAVILI SINGL I SPOT “SJEĆANJA”

Nastupate širom regiona i publiku uvek očekuje kvalitetan nastup. Kakva su vaša iskustva sa nastupima i da li više preferirate da ste u studiju i da stvarate ili na bini ispred vaših fanova?
– U posljednje vrijeme preferiramo nastupe. Teško nam je sjediti u studiju i raditi na novom materijalu, pisati tekstove je gotovo nemoguće. Tu se svakako radi o nedostatku nastupa kroz pandemiju kad smo uživali u tome što smo danonoćno bili zatvoreni u studiju i stvarali. Sad nam je toga dosta i stvarno nam je drago što imamo toliko koncerata ove godine.

Iza vas su dva albuma koja su odlično prihvaćena među publikom – “Pocket palma” i “Atomi”. Šta je sledeće za Pocket Palmu i šta je ono čemu težite još da postignete u muzičkoj karijeri?
– Teško je pričati o stvarima koje želimo postići jer ne znamo baš razmišljati puno unaprijed. Radimo kako nam se radi i stvari se jednostavno dogode, a mi ih prihvaćamo. Ono što slijedi je svakako novi materijal koji će biti nešto drugačiji od prva dva albuma.

Novi Sad ove godine nosi laskavu titulu Evropske prestonice kulture. Koliko smatrate da je ovo bitno za jedan grad, a pogotovo i kada je to, takoreći, komšijski grad za vas?
– Bitno je jer se na taj način više ulaže i u umjetnost. Naravno, ne samo u glazbu nego i u druge oblike umjetnosti koje često previdimo.

Nastupate na otvaranju petog po redu “Kaleidoskopa kulture” koji je deo Evropske prestonice kulture u Novom Sadu. Šta publika može da očekuje od vašeg nastupa?
– Najplesniji party!

Previous post

Zabranjeno kibicovanje... Noćni klub doneo odluku da izbacuje goste koji zure u druge ljude

Next post

Kako se Ozi Ozborn skinuo sa esida... Ukapirao da je preterao kad je sat vremena razgovarao sa konjem

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.