Home»Export»Tvoje dugove će plaćati tvoja deca i unuci… evo kako je Džoni Dep nadigrao Toma Kruza i Majkla Džeksona:

Tvoje dugove će plaćati tvoja deca i unuci… evo kako je Džoni Dep nadigrao Toma Kruza i Majkla Džeksona:

4
Shares
Pinterest Google+
Džoni Dep/Photo: youTube printscreen
Džoni Dep/Photo: youTube printscreen

Džoni Dep, Tom Kruz i Majkl Džekson bili su u trci te davne 1989. za kultnu ulogu u filmu Tima Bartona. Znalo se – ko god da dobije ulogu ući će prečicom u filmsku istoriju. Tako je i bilo.

Bila je zima 1989.godine. Džoni Dep je u hladnom Vankuveru snimao televizijsku seriju “21 Jump street” i nije mogao da prekine iako je želeo, zbog činjenice da je bio vezan ugovorom. Nevoljno i sa mukom je odlazio na setove, snimajući seriju o policajcima koji su u srednjoj školi na tajnom zadatku.

MADS MIKELSEN OTKRIO DA BI DŽONI DEP MOGAO DA SE VRATI U FRANŠIZU “FANTASTIC BEASTS”

Reflektori su se ugasili te večeri, set za tu nedelju je bio završen, Džoni je sa rukama u džepovima lutao zalađenim ulicama. Izvadio je parče papira i drhteći, zapisao je tri opcije koje ima.

1. Izdrži do kraja.

2. Strpi se što više možeš, a kad baš ne bude više moguće traži raskid ugovora i gledaj da platiš što manju štetu.

3. Reci producentima da odlaziš, plaćaj ih doživotno, a onda tvoja deca i unuci neka nastave da otplaćuju tvoj dug.

ŠTA ZAJEDNO RADE AL PAĆINO I DŽONI DEP? SNIMAJU FILM U KOJEM NIJEDAN DO NJIH NEĆE IGRATI GLAVNU ULOGU…

A onda, kao grom iz vedra neba pogodila ga je audicija za film Tima Bartona “Edvard Makazaruki”. Spasonosni kasting, pomislio je Dep i shvatio da njegova sudbina može u sekundi biti promenjena. Čvrsto je uverio sebe da je rođen za tu ulogu, ostalo je samo da ubedi i velikog reditelja.

Ipak, Barton nije bio tako siguran da je Džoni pravi glumac za njega. Imao je još dve opcije. Pop zvezdu Majkla Džeksona koji je sa sličnim žarom želeo ulogu i Toma Kruza, koga je pak, reditelj tražio.

PARA NA PARU… SLIKAR DŽONI DEP PRODAO KOLEKCIJU PORTRETA ZA 3 MILIONA FUNTI

Zašto je pop zvezda ispala iz igre, ni do danas nije poznato. Međutim, Kruz koji je evidentno bio “prvi pik” autora imao je neobične zahteve za korekciju scenarija. Od reditelja je tražio da Edvardu poraste ruka do kraja filma, ali i da bude prikazan kao lepotan.

Tim se nije složio sa predlozima.

U međuvremenu, Dep je izgarao. Zvao je agenta i po dvadeset puta dnevno, raspitivao se i osluškivao. Jednom je i pričao o tome:

“Da li je Tim video nešto u meni zbog čega bi mi dao ulogu? Šta bi ga nateralo da rizikuje? Čekao sam kod kuće, nadao se… Vreme je prolazilo, već sam počeo da gubim svaku nadu.”

I taman kada je za Depa sve bilo gotovo i kada se pomirio sa činjenicom da će doživotno igrati u osrednjim serijama stigao je poziv – “Ćao Džoni… Ti si… Edvard Makazoruki.”

Ostalo je istorija.

Previous post

Proglašen rokonačelnik, zvanično otvorena 55. Gitarijada u Zaječaru... Bil Guld se zahvalio na čistom srpskom

Next post

Danas razmišljam o Čarliju... Mik Džeger na Twitteru objavio snimak posvećen preminulom bubnjara Stonesa

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.