Home»Export»Proglašen rokonačelnik, zvanično otvorena 55. Gitarijada u Zaječaru… Bil Guld se zahvalio na čistom srpskom

Proglašen rokonačelnik, zvanično otvorena 55. Gitarijada u Zaječaru… Bil Guld se zahvalio na čistom srpskom

4
Shares
Pinterest Google+
Boško Ničić i Bil Gould, Zaječar 2022/ Photo: AleX
Boško Ničić i Bil Gould, Zaječar 2022/ Photo: AleX

U prelepom ambijentu Felix Romuliane jubilarnu 55. Gitarijadu otvorili su gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i novoizabrani rokonačelnik Bil Guld, a za muzički deo programa i dobru atmosferu bio je zadužen bend OPS.

OPS, Zaječar 2022/ Photo: AleX
OPS, Zaječar 2022/ Photo: AleX

Pred okupljenim fanovima i prvo je nastupio bend OPS, predvođen glumcem i pevačem Slobodanom Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom.

OPS je naglasio da se posle 43 godine vraćaju “na mesto zločina” jer su 1979. pobedili na 13. Zaječarskoj Gitarijadi, koja je, zahvaljujući njihovom pseudo pank cirkusu, trajno proterana iz zaječarskog Doma JNA i prebačena na letnji termin i otvoreni prostor.

Osmočlanu grupu pored Bode (osnivač benda, autor muzike, koautor ponekog teksta i glavni vokal) i Jovice (suosnivač benda, autor tekstova, kreator scenskog nastupa i falš vokal) čine još i Dragoljub Martić – Braca (gitarista i aranžer), Lazar Pantić – Laza-dete (bubnjar i aranžer), Mihajlo Laković – Miha (klavijaturista), Vuk Aleksandar Laković – Vuk (basista), Marina Milenković – Marasmara (prateći vokal) i Slađana Ivić – Slaki (prateći vokal).

OPS je u Carskoj palati izvodio “uglavnom ljubavne“ numere kao što su “Televizija“, “Jamdiridaj“, “Ona a ni ja“, “Taxi rnr”… a zatim ustupio binu gradonačelniku Bošku Ničiću i ovogodišnjem rokonačelniku Bilu Guldu, poznatom basisti i šefu benda Faith No More.

Boško Ničić je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što otvara 55.Gitarijadu i što je Zaječar više od pet decenija domaćin stranim i domaćim bendovima i grad rokenrola. Posebno se zahvalio Bilu Gouldu što je prihvatio da bude rokonačelnik jednog od najstarijih festivala na Balkanu i predao mu ključeve grada, kao i domaću rakiju.

Jadranka Janković, Boško Ničić i Bil Gould, Zaječar 2022/ Photo: AleX
Jadranka Janković, Boško Ničić i Bil Gould, Zaječar 2022/ Photo: AleX

Guld se zahvalio na srpskom, rekavši da je ponosan što je dobio priliku da bude rokonačelnik i da se nada da će opravdati očekivanja. Naravno, poklonio je Ničiću flašu svoje rakije Yebiga, dok je drugu namenio publici koja je oduševljeno pristala da je degustira.

OPS je zatim nastavio sa svojim nastupom, a rokonačelnik se fotkografisao i družio sa fanovima.

Prvo takmičarsko veče Gitarijade počinje u 25. avgusta od 19:00 časova kada počinju nastupi prvih pet demo bendova (izabranih od strane žirija), dok će u revijalnom delu od 20:00 časova svirati: Ascend, Aleksandar Sedlar, Kerber, Valentino i Texas Flood.

Ulaz na Kraljevicu je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce.

Boško Ničić i Bil Gould, Zaječar 2022/ Photo: AleX
Boško Ničić i Bil Gould, Zaječar 2022/ Photo: AleX

Previous post

Arctic Monkeys najavili novi album "The Car", stiže 21. oktobra

Next post

Tvoje dugove će plaćati tvoja deca i unuci... evo kako je Džoni Dep nadigrao Toma Kruza i Majkla Džeksona:

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.