Home»Muzika»Koncerti na Zidiću… Nataleé 26. avgusta na Platou Milana Mladenovića

Koncerti na Zidiću… Nataleé 26. avgusta na Platou Milana Mladenovića

5
Shares
Pinterest Google+
Nataleé/ Photo: AleX
Nataleé/ Photo: AleX

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste glavnog grada.

U desetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Ovog petka, 26. avgusta od 20:00 časova na Platou Milana Mladenovića nastupiće beogradski sastav Nataleé.

Photo: Promo
Photo: Promo

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine, a ubrzo potom usledio je njihov prvi javni nastup.

Iako je svoju muzičku karijeru započela kao kantautorka, nije bilo sumnje da će Natalija Rajković okupiti profesionalne muzičare, koji je već godinama unazad podržavaju i prate.

Bend je za kratko vreme, posle objavljenog snimka live verzije pesme “Brat” na Youtube platformi organizacije “Sofar” dobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju “Bunt Rok Festival” gde je promovisao novu pesmu “Prvi plan” i sa njom osvojio drugo mesto.

Nataleé/ Photo: AleX
Nataleé/ Photo: AleX

Iste godine, tokom leta bend je učestvovao na više festivala: Beer fest, Rock Village, Outhide, Valjevski festival filma i San Derven.

Sastav čiju osnovu čine Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara) i Nikola Burović (solo gitara) kompletiran je neposredno pred učešće na manifestaciji BARF novim članovima koji su upotpunili već postojeću magiju benda: Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Dušan Murišić (trubač) i Andrija Petrović (trombon).

Tokom pandemije korona virusa, bend je vredno radio na svom albumu prvencu koji je u decembru 2021. godine objavljen za izdavačku kuću Glitch Records.

Video singl koji je pratio objavljivanje albuma”Osvesti se” zove se “Prvi plan” i možete da ga poslušate u nastavku.

Bend trenutno aktivno nastupa na festivalima širom zemlje, a u planu za sledeću godinu je i Evropska turneja.

U saradnji sa Lobohouse Agency ove godine u junu objavili su i prvi animirani spot za pesmu “Remi”, dok su u julu objavljene dve (“Zelena” i “Remi”) od ukupno pet live verzija pesama sa albuma koje će do kraja avgusta biti na zvaničnom Youtube kanalu Alternativnog centra Šapat iz Novog Sada.

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste karakterističnost “live loop performance” koncepta, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, pa muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju.

Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo kategorizovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju tradicionalne instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Previous post

Street ART Festival od 24. do 27. avgusta u Kraljevu

Next post

Američki metalci Sleep objavili vinil "Dopesmoker" s otisnutim - pravim listom marihuane...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.