Home»Muzika»Američki metalci Sleep objavili vinil “Dopesmoker” s otisnutim – pravim listom marihuane…

Američki metalci Sleep objavili vinil “Dopesmoker” s otisnutim – pravim listom marihuane…

3
Shares
Pinterest Google+
Sleep - Dopesmoker
Sleep – Dopesmoker

Američki metalci Sleep odlučili su da odu korak dalje i u svoj vinil su doslovno otisnuli list marihuane.

List marihuane otisnut je na ploču albuma “Dopesmoker”, a isti album može da se kupi i na običnom crnom vinilu. Bend je na svom Instagram profilu napisao da se u vinilu nalaze “čisti, neprerađeni, autentični listovi koju su prvi put inkapsulirani u PVC kako bi se stvorio luksuzni ‘Weeden Hi-Fi’ otisak albuma”.


View this post on Instagram

A post shared by Sleep (@sleeptheband)

Iz Third Man Recordsa o izdanju su izjavili da su ga napravili stručnjaci u Third Man Pressingu u Detroitu, a da vinil sadrži biljku sa sedam šiljaka, što je po izboru benda. Objasnili su da zbog prirode materijala, gramofonsku ploču nije moguće kupiti online, već samo ličnom kupovinom u Third Man Recordsu (u Detroitu).

“Dopesmoker” je snimljen 1996. a originalno je bio objavljen 1999. pod nazivom “Jerusalem”. U 2003. ponovo je objavljen, a tada je promenjeno i ime, u “Dopesmoker”. Muzika za album nastajala je čak četiri godine kada je grupa radila na jednoj pesmi koja traje oko sat vremena.

Third Man Records Vault 52, SLEEP: Dopesmoker, now pressing in #Detroit at Third Man Pressing, check the beautiful custom green PVC mix created for the 7” single!
And as always, audio and visual quality control at the “highest” standards. The deadline to subscribe is tomorrow at midnight CT, don’t miss out on this deluxe, expanded edition, sign-up now via Third Man Records
https://thirdmanrecords.com/news/third-man-records-announces-vault-package-52-sleep-dopesmoker

Posted by Sleep on Friday, 29 April 2022

Sleep je stoner metal bend aktivan od 1990. ali u nekoliko navrata su se razilazili iponovo okupljali. Ove godine su se ponovo okupili posle 2019. kada su poslednji put delovali pod imenom Sleep. Bend je blislo povezan uz marihuanu, a ranije su već napravili svoj merch koji je ukrašen fotografijama listova marihuane.

 

Previous post

Koncerti na Zidiću... Nataleé 26. avgusta na Platou Milana Mladenovića

Next post

Music Pocket Gigs #3... Grizete, Short Reports i Misha Mashina & Mashtrakala u Klubu Fest

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.