Home»Muzika»Homeland»Milan Mumin otkrio kako su Love Hunters umalo postali Snegovi Kilimandžara…

Milan Mumin otkrio kako su Love Hunters umalo postali Snegovi Kilimandžara…

5
Shares
Pinterest Google+
Love Hunters/ Photo: AleX
Love Hunters/ Photo: AleX

Frontmen sastava Love Hunters Milan Mumin jedno je od najvažnijih lica urbane kulture Novog Sada. Dobar glas o “Srpskoj Atini” odneo je i u daleki Njujork, gde svake godine provodi po nekoliko meseci kao vozač taksija.

Sa Hantersima je snimio 12 albuma, a komponovao je i muziku za brojne pozorišne predstave.  Prema motivima njegove biografije snimljen je film “Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija” za koji je dobio pohvale čak i u prestižnom Timesu

MILAN MUMIN: LOVE HUNTERS SU NA POČETKU IMALI KREATIVNI NABOJ KAKAV DANAS MOŽEMO SAMO DA SANJAMO

Mumin je za Euronews Srbija govorio o muzici, filmovima i planovima za budućnost, ali i otkrio kao je zapravo kultna grupa dobila ime:

– Moj kum Medan, basista Laci, bubnjar Singer i ja smo davne 1987. godine, pri osnivanju benda, svi imali predloge. Medan – Snegovi Kilimandžara, Laci – Vesela Šlajmara, a Singer, posto se tada jako “palio” na U2, reče nam: “Ja se zovem Joshua, a vi kako ‘oćete!” Prošao je moj predlog, jer tada nismo imali devojke, a priželjkivali smo ih i bili u stalnim potragama.

Forntmen Huntersa se prisetio i nastupa po Americi.

– U Americi sam svirao ili sȃm akustaru ili smo bili predgrupa, uglavnom. Ipak, svirali smo na mnogo mesta po Njujorku i okolini, a nastupali smo i u Bostonu i Čikagu, što je predivno iskustvo. Tek sam se sa odličnim prijemom mog filma, predstavio širem auditorijumu tamo. Ovde smo (Love Hunters), manje više, uvek bili zvezde. Na milion mesta sam svirao, ali mi je u Novom Sadu ipak uvek bilo “najmračnije”!   –rekao je Mumin i otkrio šta sluša dok vozi taksi ulicama Njujorka:

– “Panjio” sam svašta dok vozim, a ponajviše slušao zanimljive diskusije i panele (New York Times). Znala je često i klasika da se začuje od istog emitera. Dosta sam puštao i audio knjige. Poslednjih godina vozim Uber, a to je aplikacija, te nema praznog hoda za slušanje.

HL/Izvor: euronews.rs

Previous post

Robert Plant na rođendan progovorio o mogućem okupljanju Led Zeppelin... usput "potkačio" i vršnjake iz drugih bendova

Next post

MONDAY BLUES #80... Loup-Garou 22. avgusta na Platou Milana Mladenovića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.