Home»Muzika»Trio Sveti 21. avgusta u Kontakt galeriji SKC Kragujevac.

Trio Sveti 21. avgusta u Kontakt galeriji SKC Kragujevac.

5
Shares
Pinterest Google+
Trio Sveti/ Photo: Promo (SKC Kragujevac)
Trio Sveti/ Photo: Promo (SKC Kragujevac)

Sjajni Trio Sveti održaće koncert u Kontakt galeriji SKC Kragujevac.

Muzika ne poznaje granice, a Trio Sveti to na najbolji način potvrđuje s obzirom na to da jedan od članova već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda. Reč je o Marku Đorđeviću, za koga čuveni gitarista iz grupe Herbija Henkoka, Lionel Lueke, kaže:

– Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i isto takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim!

Trio Sveti u SKC Kragujevac, plakat
Trio Sveti u SKC Kragujevac, plakat

Modern Drummer magazin ga zove “bubnjarem svetske klase” i  “istinskim inovatorom”. Osim Lionela Luekea, Marko je nastupao i sa drugim poznatim imenima svetske scene kao sto su Met Garison, Vejjn Krantz, Džona, Klarens Spajdi, Laki Peterson, Majkl Henderson, Ole Matisen i mnogi drugi. Sa četvrtim albumom kao lider njujorške grupe Marko Đorđević Sveti dobio je recenziju sa 5 zvezdica na čuvenom portalu Criticalljazz.com, dok je kritičar San Diego Chronicle Richard Shinin album nazvao jednim od najboljih jazz izdanja u 2013.

Uz Marka i Sveti verno stoje Vasil Hadžimanov i Branko Trijić, ali zbog Vasilove sprečenosti da nastupa na koncertu u Kragujevcu, na njegovu i Brankovu preporuku dolazi kao zamena kragujevački muzičar svetskog kalibra – Aca Pejčić Pile na klavijaturama, saksofonu i kavalu.

Ulaz na koncert je slobodan.

Previous post

Red Hot Chili Peppers objavili "čudan" spot za prvi singl s albuma "Return Of The Dream Canteen"

Next post

Björk najavila novi album "Fossora"... Za sada, samo ona razume šta je htela da kaže...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.