Home»Muzika»Björk najavila novi album “Fossora”… Za sada, samo ona razume šta je htela da kaže…

Björk najavila novi album “Fossora”… Za sada, samo ona razume šta je htela da kaže…

5
Shares
Pinterest Google+
Bjork/Photo: wikipedia.org
Bjork/Photo: wikipedia.org

Björk je najavila novi album. “Fossora”, ploča naslednica albuma “Utopia” iz 2017.  stiže na jesen, prenosi The Guardian. Album uključuje sekstet bas klarineta, malo gabber ritmova i temu koja se odražava u naslovu.

Album uključuje i dve pesme napisane za pokojnu majku kantautorke, ekološku aktivistkinju Hildur Rúnu Hauksdóttir, koja je umrla 2018. godine

“Fossora” sadrži jesmu sa Serpentwithfeet, a za prateće vokale pevačica je angažovala sina Sindrija i ćerku Ísadóre, kao i doprinose Gabber Modus Operandi, indonezijskog plesnog dua koji je osmislio stil koji su oni i Björk nazvali “biološkim tehnom”.

BJORK KAO VEŠTICA U FILMU O VIKINZIMA SA NIKOL KIDMAN, VILIJEMOM DEFOOM I ITANOM HOUKOM…

Opisujući prethodni album kao “pacifistički, idealistički album s flautama, sintisajzerima i pticama”, Björk ovako zamišlja “Fossoru”:

 – Da vidimo kako je to kad uđete u ovu fantaziju i, znate, ručate i prrrrdite i radite normalne stvari poput susretanja sa svojim prijateljima.

Nije baš jasno šta je htela da kaže, ali možda bolje objasni u seriju podcasta o svojoj diskografiji koju priprema za kraj ove godine.

Previous post

Trio Sveti 21. avgusta u Kontakt galeriji SKC Kragujevac.

Next post

Objavljen novi trejler serije "Sreda"... Pogledajte Ketrin Zitu Džons kao Mortišu Adams

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.