Home»Fun»Cars & Bikes»Zašto je Ford Crown Victoria automobil koji se najviše pojavljuje u filmovima?

Zašto je Ford Crown Victoria automobil koji se najviše pojavljuje u filmovima?

5
Shares
Pinterest Google+
Ford Crown Victoria promo
Ford Crown Victoria promo

Sajt Carwow je pretraživao svetske filmske baze podataka u potrazi za automobilom koji se najviše pojavljivao u filmovima. Pobednik je očigledan, ali ga nije tako lako pogoditi.

U mnogim većim bioskopskim hitovima automobil igra glavnu ili sporednu ulogu. Koji modeli se najčešće koriste? Analiza filmskih baza podataka IMDB-a i IMCDB-a pokazuje da je pobednik pomalo neugledni američki model Ford Crown Victoria, prenosi Revija HAK.

KAKO JE I ZAŠTO PORSCHE PREKRŠIO PRAVILO FIRME I NAPRAVIO PERSONALIZOVANI 911 ZA KIJANU RIVSA

Ford je takođe marka koja se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak 10.363 primerka je prikazano u igranim filmovima – više od bilo koje druge marke automobila.

BILI GIBONS IMA NEVEROVATNU KOLEKCIJU AUTOMOBILA… JEDAN OD NJIH SIGURNO ZNATE I IZ SPOTOVA ZZ TOPA

Ford Crown Victoria se pojavio na ekranu ukupno 1019 puta. Razlog? Verzija ovog Forda je bila najčešće korišćeni model policijskog automobila u Sjedinjenim Državama između 1997. i 2013. godine.

Na drugom mestu je marka Chevrolet, a slede Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep.

PEVAČ METALLICE IMA JOŠ JEDNU VELIKU STRAST PORED MUZIKE… OVAJ LEPOTAN NA FOTKI SAMO JE JEDAN DELIĆ NJEGOVE MOOOĆNE KOLEKCIJE

Od nemačkih automobila, S klasa je najčešća u filmovima te se u bazama podataka pominje 758 puta. BMW serije 5 sledi na drugom mestu sa 650 filmskih pojavljivanja, a na trećem mestu je BMW serije 3 sa 642 pojavljivanja u svetskim filmskim produkcijama.

Previous post

Priča o legendi se nastavlja... UG Rođen negde dole predstavlja End of Pipe (Brazil) i Scum Orchestra (Finska) 6. septebra u Svilajncu

Next post

Muzička šetnja kroz 42 godine sjajne karijere... Električni orgazam 10. septembra u Nišu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.