Home»Muzika»Upravo je okrenuta nova stranica muzičke istorije… Reper pretekao Beatlese na večnoj Billboard listi

Upravo je okrenuta nova stranica muzičke istorije… Reper pretekao Beatlese na večnoj Billboard listi

5
Shares
Pinterest Google+
Betales: Get Back/Photo: MegaComFilm promo
Betales: Get Back/Photo: MegaComFilm promo

Reper Drejk je pretekao Beatlese sa najvećim brojem pet vodećih hitova u istoriji Bilbordove liste 100 najsvežijih hitova. Kanadski reper ima 30. hit među prvih pet na listi sa pesmom “Staying Alive” u kojoj se pojavljuje i Lil Baby.

Beatles su pali na drugo mesto sa 29 top-pet hitova; slede Madona sa 28, Maraja Keri sa 27, Dženet Džekson sa 26, Rijana sa 23 i Elvis Prisli sa 21 najboljim hitom.

JEDNA TOP LISTA DA SVIMA VLADA… BILLBOARD TOP CHARTS – DA LI ZNATE KO JE BIO PRVI NO. 1

Pratioci top-lista su takođe primetili da je Drejk postao prvi umetnik u istoriji Bilborda koji ima 100 pesama koje su se našle među prvih 20 na Bilbordovoj listi od 100 hitova.

Drejkova prva pesma koja je na top-pet listi bila je njegov drugi singl, “Best I Ever Had” iz 2009. godine, koji je dosegao do drugog mesta. Nakon toga je usledile “Thank Me Later” i “Find Your Love” 2010. godine. U međuvremenu, iste godine, dobio je svoj prvi broj 1 kao gostujući umetnik na “What’s My Name?’ sa Rijanom. Njegov prvi broj 1 koji je dosegao kao samostalni umetnik došao je 2016. sa “One Dance”.

Beatles su zaradili svojih 29 najboljih pet singlova u kratkom periodu od pet godina.

Društvene mreže bile su pune oprečnih mišljenja, sa tvitovima poput: “Pa pretpostavljam da to znači da je on bolji od Bitlsa? Kako da ne!”, “Pogledajte ere njihovog rada. Poređenje je nedopustivo. Bitlsi su postavili temelje psihodeličnog roka ranih 60-ih. Mnogo toga je evoluiralo do danas”, “Drejk je neverovatan reper, GOAT”, “Vremena se menjaju… zamislite da je Majkl Džekson imao striming platforme.. ali nije, a da ne pričamo o tome da Drejk dolazi iz ere neposredno pre nego što su društvene mreže postale glavna alatka za promociju”.

Previous post

Još jedna "cigla" u zidu Dejvida Gilmura... samo ova vredi - 18 miliona dolara

Next post

Pravim muzičarima preti "izumiranje"? Prvi virtuelni izvođač potpisao ugovor sa velikom izdavačkom kućom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.