Home»Muzika»Priča o legendi se nastavlja… UG Rođen negde dole predstavlja End of Pipe (Brazil) i Scum Orchestra (Finska) 6. septebra u Svilajncu

Priča o legendi se nastavlja… UG Rođen negde dole predstavlja End of Pipe (Brazil) i Scum Orchestra (Finska) 6. septebra u Svilajncu

6
Shares
Pinterest Google+
End of Pipe/Photo: UG Rođen negde dole
End of Pipe/Photo: UG Rođen negde dole

Posle posta koji je trajao duže od dve i po godine, izazvanog pandemijom korona virusa, UG Rođen negde dole, nastavlja svoju aktivnost dovođenja stranih bendova u Svilajnac.

Ovog puta u okviru njihove zajedničke evropske turneja na kojoj će nastupiti u šest država (Luksemburg, Nemačka, Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska), End of Pipe (Brazil) i Scum Orchestra (Finska) posetiće i Srbiju. U našoj zemlji sviraće dva koncerta u Beogradu (5.9.) i Svilajncu. Koncert u Svilajncu je na program u utorak 6. septembra sa početkom od 21h u Lobi baru. Ulaz je donacija, preporučeno 300 dinara. Što se tiče Svilajnca, važno je istaći da je donator koncerta, Regent Lighting, švajcarska kompanija koja posluje na teritoriji Opštine Svilajnac.

The scum orchestrae/Photo: UG Rođen negde dole
The scum orchestrae/Photo: UG Rođen negde dole

End of Pipe je melodični pank bend koji dolazi direktno iz grada Florijanopolisa, sa ostrva Santa Karolina, na samom jugu Brazila, poznatog po najegzotičnijim plažama ove zemlje fudbala. Njihova muzika je spoj melodičnih pank bendova 90-tih (Bad Religion, Green Day, Good Riddance) čiji je zvuk prepoznatljiv po jednostavnim melodijama i upadljivim rifovima. End of Pipe su autorski bend, nastali 2006. godine i na početku svoje karijere zabeležili su upečatljive nastupe na žurkama na plažama i svetskim šampionatima u skejtbordu, koji se redovno održavaju na ovom ostrvu. Danas važe za jedan od najinteresantijih pojava na pank-rok sceni Južne Amerika, iza sebe imaju brojne turneje (u dva navrata posetili su SAD), nastupe na prestižnim festivalima, mnogo objavljenih ploča i singlova i, ono što je najvažnije, stvaraju uzavrelu atmosferu na svojim koncertima.

The Scum Orchestra je petočlani pank-rok bend koji dolazi iz Tamperea, drugog po veličini grada u Finskoj. Scum Orchestra je autorski bend, koji je u svoju muziku, ubacio elemente folka i kantrija, mešajući ga sa pankom. Bend čine prekaljeni muzičari koji su svoje sviračko umeće sticali u mnogim pank, hardkor, metal bendovim na andergraund sceni Skandinavije. Nastali su 2017. godine, i veoma brzo su stekli reputaciju navežbanog i energičnog benda uživo, gde žestoku svirku prati originalni scenski nastup koji podseća na pozorišnu predstavu.Scum Orchestra ima jedan album na vinilu, nekoliko singlova i pojavljivanje na mnogim kompilacijskim izdanjima. Sviraju svuda gde ih pozovu od stadiona, kućnih dvorišta do akustičnih performansa na ulicama. Nastupali su na brojnim festivalima, svirali više od 150 koncerata i delili binu sa velikim bendovima kao što su Authority Zero (USA), Anti-nowhere league (UK), Oi polloi (SCO).

Previous post

Robert De Niro će u novom filmu "Wise Guys" pokušati da ubije - Roberta De Nira

Next post

Zašto je Ford Crown Victoria automobil koji se najviše pojavljuje u filmovima?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.