Home»Muzika»Pravim muzičarima preti “izumiranje”? Prvi virtuelni izvođač potpisao ugovor sa velikom izdavačkom kućom

Pravim muzičarima preti “izumiranje”? Prvi virtuelni izvođač potpisao ugovor sa velikom izdavačkom kućom

5
Shares
Pinterest Google+
FN Meka/press promo
FN Meka/press promo

Na velika vrata muzičke scene sada su stali i virtualni izvođači.

Kao produkt vremena u kojem živimo, nastao je i FN Meka, kako piše na njegovom Instagram profilu, robot reper koji “nije prihvaćen od sveta”. Iako je reč o virtualnom izvođaču, njegovu ambicioznost je prepoznala jedna od najjačih izdavačkih kuća, Capitol Records, sa kojima je reper potpisao odgovor.

Capitol Records izjasnili su se da smatraju da je FN Meka trenutno virtualna osoba broj 1 što se tiče video platforma, a jednako je tako prvi AR izvođač koji je potpisao ugovor s nekom izdavačkom kućom.

DA POČNEMO DA PANIČIMO? VEŠTAČKA INTELIGENCIJA UPRAVO JE, ZA SAMO DVA SATA, NAPISALA ESEJ O SEBI…

Reper je za Capital Records debitovao singlom “Florida Water” koji je nastao u saradnji sa Gunom i profesionalnim igračem Fortnita Cliksom. Njegovu pesmu je producirao Turbo, koji inače radi sa Travisom Skotom, Lil Bejbijem i Jang Tugom. Objavljivanje pesme virtualnog repera, komentarisale su iz same izdavačke kuće rekavši da ono samo prikazuje napredak Capitol Recordsa u 80 godina njihovog postojanja. Da će Capitol u svoje redove primiti izvođača ove vrste, pretpostavljalo se jer je još prošle godine čelna osoba kuće, Mikela Jubelirer, rekla kako je glas povezan uz Meku ljudski, a sve ostalo je napravljeno u programima.

FN Meka na društvenim se mrežama pojavio 2019. godine, a nije dugo trebalo da postane viralan. Prvi veći skok na društvenim mrežama doživeo je na TikToku kad je pokazivao svoj Gucci automobil. Iako je od tada prošlo već više od dve godine, FN Meka još je uvek aktualan na društvenim mrežama, najviše na TikToku gde ima čak 10 miliona pratilaca. Pre potpisivanja ugovora sa izdavačkom kućom, samostalno je objavio nekoliko svojih pesama.

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA OŽIVELA GLAS PREMINULOG PEVAČA… ŠTA JE SLEDEĆE?

Prvi virtualni izvođač koji je ostavio dublji trag je Lil Mikela, takođe trep izvođačica, koja na TikToku ima 3.6 miliona pratilaca i 3 miliona na Instagramu. Ona je “potpisana” za Brud Records, kompaniju koja ju je stvorila. 

Previous post

Upravo je okrenuta nova stranica muzičke istorije... Reper pretekao Beatlese na večnoj Billboard listi

Next post

Robert De Niro će u novom filmu "Wise Guys" pokušati da ubije - Roberta De Nira

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.