Home»Muzika»Muzička vizija Balkana … Satori, Marko Louis, Dejan Petrović Big Band i Esma’s Band 2. septembra na Ušću

Muzička vizija Balkana … Satori, Marko Louis, Dejan Petrović Big Band i Esma’s Band 2. septembra na Ušću

5
Shares
Pinterest Google+
Music Vision, plakat/ Photo: Promo (Exit)
Music Vision, plakat/ Photo: Promo (Exit)

Na beogradskom Ušću će 2. septembra biti održan besplatan koncert “Muzička vizija Balkana“, na kojem će da nastupe Satori, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band.

Na koncertu će biti promovisan autentičan zvuk i energija zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost.

Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend. Tome godinama unazad poseban doprinos daju izvođači koji će nastupiti na Ušću.

Satori/Photo: Exit promo
Satori/Photo: Exit promo

Posle nastupa na glavnim binama Exita, koji su obeležili ovogodišnje i prethodno izdanje festivala, u Beograd stiže poznati producent i DJ Satori, koji sa očeve strane ima srpsko poreklo, a inače živi u Holandiji.

Sa Fondacijom EXIT je za EXPO Dubai 2022 koproducirao specijalni album “Wonders of Vincha culture”, u kojem je kombinovao elektronsku muziku sa tradicionalnim pesmama Balkana, među kojima su “Vranjanka“, “Zajdi zajdi“, “Moj dilbere“, “Što te nema“, “Đelem, Đelem“. Nedavno je objavio novi album “Dreamin’ Colours“, koji je predstavljen kao zbirka World Music žanra, ali i bluza, indi elektronike, opere i narodne muzike, uz elektronski zvuk i uticaj Satorijevih balkanskih korena.

Dejan Petrović Big Bend je orkestar svetski poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike. Nastupali su u Londonu, Torontu, Torinu, Briselu, Pragu i mnogim drugim gradovima, i tako svetu predstavili muziku ovdašnjih prostora.

Pored brojnih hitova, Big Band se proslavio u svetu i jedinstvenim izvođenjem popularnih stranih pop-rok hitova u aranžmanu srpskih truba.

Marko Louis (Kombank dvorana)/ Photo: AleX
Marko Louis (Kombank dvorana)/ Photo: AleX

Marko Louis važi za nekoga ko briše granice u muzici, spajajući zvuke soula, r’n’b, popa, kao i elemente balkanske i orijentalne kulture.

Već po prvim taktovima bilo koje njegove pesme prepoznaje se jedinstven stil, kojim se izdvojio na domaćoj muzičkoj sceni. To je jedna od sličnosti koju ima sa ocem, legendarnim Ljubišom Stojanovićem Louisom.

Esma’s Band čine muzičari koji su sa kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom nastupali širom sveta. Kao članovi njenog pratećeg ansambla Teodosievski održali su više od 3.000 koncerata.

Esma’s Band predvodi Esmin sin Simeon Atanasov, a s njima će na Ušću nastupiti i Zahir Ramadanov Brass band.

Ulaz na veliki koncert “Muzička vizija Balkana“ je slobodan za sve posetioce.

Previous post

Pesme, priče i rokenrol sa grupom Rebel Star u Beogradu, Bečeju, Zagrebu...

Next post

Vodič kroz Beer Fest - mapa, ko nastupa, kad nastupa, kako stići i šta piti...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.