Home»Muzika»Poslušajte dosad neobjavljeni demo snimak Lua Rida za “Men of Good Fortune”

Poslušajte dosad neobjavljeni demo snimak Lua Rida za “Men of Good Fortune”

4
Shares
Pinterest Google+
Lu Rid/Photo: YouTube screenshot
Lu Rid/Photo: YouTube screenshot

Diskografska kuća za reizdanja Light In The Attic i Lori Anderson, udovica Lua Rida, okupljaju kantautorov neobjavljeni materijal na predstojećem albumu “Words & Music, May 1965”, prvom u nizu planiranih izdanja iz Ridovih arhiva.

Album je skinut sa trake koju je Rid napravio s Džonom Kejlom 1965. i poslao sebi poštom, a koja sadrži najranije snimke nekoliko pesama Velvet Undergrounda i ostala je zapečaćena u omotnici više od 50 godina. Već smo čuli verzije pesama “I’m Waiting For The Man” i “Heroin”, a sada je tu i “Men Of Good Fortune”.

KAD IGI POP REŠI DA “DOTERA” LU RIDA… POGLEDAJTE SPOT ZA “WE ARE THE PEOPLE”

Obožavaoci Rida znaju “Men Of Good Fortune” kao drugu pesmu na njegovom solo albumu “Berlin” iz 1973. godine. Ali kao što Ridovi arhivisti Džejson Stern i Don Fleming ističu u izjavi, ovaj rani snimak potpuno je drugačija pesma, pod uticajem iste folk muzike koja je inspirisala vodeće folk-rock umetnike tog trenutka sredinom 1960-ih:

BOLJE OD KUĆE SLAVNIH: SVA DELA LU RIDA U GRADSKOJ BIBLIOTECI NJUJORKA

“Pesma “Men Of Good Fortune” ima sve osobine tradicionalnih dečjih balada iz Engleske i Škotske koje datiraju vekovima unazad i prenose se s kolena na koleno. Retko su bile dokumentovane, ali su konačno objedinjene u poznatoj knjizi Frensisa Džejmsa Čajla “The English And Scottish Popular Ballads”, objavljenoj između 1882. i 1898. Dečje balade bile su veliki izvor inspiracije za folk izvođače ranih 1960-ih, a Džoan Baez, Bob Dilan, Pol Sajmon i Fairport Convention uveliko su pozajmljivali iz te knjige. Rid peva i svira pesmu sam”, kaže se u pratećem materijalu za pesmu.

Previous post

Fotografija koja je pogodila fanove Depeche Mode... život ide dalje...

Next post

Ezra Miler pristao da ode na lečenje, Warner Bros. ga ucenio?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.