Home»Film»“Tamo gde rakovi pevaju” stiže u bioskope 18. avgusta… Do tada pogledajte najnoviji trejler

“Tamo gde rakovi pevaju” stiže u bioskope 18. avgusta… Do tada pogledajte najnoviji trejler

5
Shares
Pinterest Google+
Tamo gde rakovi pevaju/ Photo: Promo (Cen Film Srbija)
Tamo gde rakovi pevaju/ Photo: Promo (Cen Film Srbija)

Domaća publika će konačno imati priliku da pogleda najiščekivaniji triler ovog leta. Od 18. avgusta u bioskope stiže “Tamo gde rakovi pevaju“, koju je na sajtu Rotten Tomatoes publika ocenila sa visokih 96%.

Bestseler Njujork tajmsa, koji je prodat u više od 10 miliona primeraka, uspešno je adaptiran uz pomoć vrhunske filmske ekipe. Glavnu junakinju Kaju glumi Dejzi Edgar-Džouns, koja je na Filmskom festivalu u Lokarnu dobila prestižnu nagradu kluba Leopard.

Ostale uloge tumače: Tejlor Džon Smit, Haris Dikinson i Dejvid Rasel Stratern. Svakako treba izdvojiti Džoju Reginu, koja je igrala lik Kaje iz mlađih dana.

Producentkinja Ris Viterspun dala je veliki podsticaj filmu, a tokom snimanja je učestvovala i autorka knjige Delija Ovens.

Dejzi Edgar-Džouns/ Photo: Promo (Cen Film Srbija)
Dejzi Edgar-Džouns/ Photo: Promo (Cen Film Srbija)

Posle poslednjeg trejlera, Tejlor Svift je objavila punu verziju naslovne pesme filma pod nazivom “Carolina“. Oduševljena knjigom i saznavši da se sprema filmska adaptacija, Tejlor je želela da učestvuje u soundtrack-u za koji je napisala ovu baladu.

Sadržaj i priča pesme pevaju se iz Kajine perspektive, a korišćeni su akustični instrumenti tipični za američki folklor iz vremena filma.

Nije ni čudo što se “Carolina” savršeno uklopila u film i dopala kako publici, tako i obožavaocima Tejlor Svift.

Film “Tamo gde rakovi pevaju” je romansa, intrigantna misterija ubistva, ali i priča o osnaživanju žena: u centru priče je devojka koja preuzima kontrolu i uspeva uprkos svim izgledima.

Bosonoga devojčica neukrotivog duha, Kaja Klark živi potpuno sama u kolibi u močvari, nedaleko od mirnog gradića na obali Severne Karoline. Dok krstari svojim čamcem kroz lagume i šaš, osluškuje drveće i životinje, i iako usamljena, dovoljna je sama sebi.

Močvara i njena stvorenja za Kaju nisu nikakva nepoznanica: hrane je i štite, podučavaju je svemu što treba da zna i prave joj društvo u igri. Kada izraste u devojku, njena divlja, neuhvatljiva lepota privući će pažnju dvojice mladića, a pred njom će se naći izazov novog, uzbudljivog sveta ljubavi.

Jednog oktobarskog dana, policija će pronaći beživotno telo Čejsa Endruza usred močvare, a lokalno stanovništvo će istog trenutka posumnjati na tajanstvenu devojčicu. Glasine ubrzo postaju optužbe, a sumnje neporeciva istina.

Previous post

Summer Jazz... 23. Internacionalni JazzFest od 26. do 28. avgusta u Kragujevcu

Next post

Golub najavljuje pravu pank-rok feštu uz Gobline 21. avgusta u Banovini

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.