Home»Knjige»Posle napada na Ruždija, pretnja stigla autorki Harija Potera: Ti si sledeća…

Posle napada na Ruždija, pretnja stigla autorki Harija Potera: Ti si sledeća…

4
Shares
Pinterest Google+
J. K. Rouling/Photo: screenshot
J. K. Rouling/Photo: screenshot

Posle vesti da se pisac Salman Ruždi bori za život posle napada nožem u Njujorku, nove pretnje je dobila i čuvena Džoana Rouling.

Rouling koju znamo kao tvorca Harija Potera, izrazila je užas povodom pokušaja ubistva pisca Salmana Ruždija, a nedugo posle toga i njoj je stigla jeziva pretnja smrću.

ČUVENI PISAC SALMAN RUŽDI NAPADNUT NOŽEM DOK JE DRŽAO PREDAVANJE U NJUJORKU

Spisateljica je na svom nalogu izrazila tugu i žaljenje, ali i strah i užas povodom događaja koji je potresao Njujork i ceo svet, a kao odgovor dobila je pretnju. Naime, ekstremista, islamski student, joj je kratko odgovorio “ne brini, ti si sledeća”.

 

Književnica je o pretnjama odmah obavestila policiju.

Rouling je već bila izložena kritikama i negativnim komentarima posle svojih izjava i uverenja o rodnoj neutralnosti, a posle ove pretnje islamskog ekstremiste, čini se da zaista više nije bezbedna.

EVO ZAŠTO SE TWITTEROM ŠIRI VEST DA JE DŽ.K. ROULING MRTVA

Da podsetimo, Salman Ruždi je izboden nožem tokom jednog događaja u Njujorku. On se oporavlja u bolnici, skinut je sa respiratora i može da govori.

Posle romana “Satanski stihovi” Ruždi je navukao gnev islamističkih ekstremista, pa je dugo živeo pod drugim imenom i bio pod policijskom zaštitom.

Previous post

Poslušajte novi "Rooftop Session" novosadskog benda See it my way

Next post

Džoni Štulić pronašao novu platformu za svoju muziku... za sada, tu su koncerti iz Beograda '81, Zagreba '87. i Banjaluke '90.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.