Home»Film»Ser Alek Ginis priznao da je prezirao “StarWars”: Nisam više mogao da izgovaram te grozne, banalne rečenice…

Ser Alek Ginis priznao da je prezirao “StarWars”: Nisam više mogao da izgovaram te grozne, banalne rečenice…

3
Shares
Pinterest Google+
Alek Ginis u filmu Star Wars/Photo: promo
Alek Ginis u filmu Star Wars/Photo: promo

Engleski glumac, Ser Alek Ginis je kroz svoju bogatu glumačku karijeru izgleda mlažoj publici bio poznat samo po “Ratovima zvezd”a, što ga je izrazito nerviralo.

– Od stotinu uloga koje sam imao pamte me samo po onim svemirskim koještarijama – rekao je Alek Ginis.

Verovatno najčuveniji slučaj mržnje nekog glumca prema svom liku jeste odnos koji je Alek Ginis imao prema Obiju-Van Kenobiju i uopšte čitavim “Ratovima zvezda”, ali se to često i prenaglašava i u tim pričama se glumac predstavlja kao ozlojeđeni starac. Ustvari, čoveku je samo bilo malo glupo što ga klinci na svakom koraku zovu Obi-Van.

BASISTA PEPPERSA POSLAT JE U DALEKU, DALEKU GALAKSIJU… U NOVOM STAR WARS SERIJALU “OBI-WAN KENOBI”… (SPOILER ALERT!)

Verovatno bi bilo bezveze i nekome ko nije jedan od najboljih britanskih i svetskih glumaca 20. veka i ko nije igrao u mnoštvo filmskih klasika, a kamoli nekome ko jeste.

GLUMAC IZ “STAR WARS” MARK HAMIL: NARAVNO DA JE LUK SKAJVOKER BIO GEJ…

Alek je, međutim, u svojoj “mržnji” bio prilično kreativan. Prednjači slučaj kad mu je jedan dečak prišao i tražio autogram, tu je bila i dečakova majka, pa je uzbuđen rekao kako je “Star Wars” pogledao više od 100 puta, što je i gospođa potvrdila. Ginis mu je odgovorio kako će mu dati autogram, ali pod jednim uslovom.

– Naravno, gospodine, bilo šta.

– Neće ti se dopasti.

– Ma bilo šta.

– Daću ti autogram ako mi obećaš da nikada više nećeš gledati “Ratove zvezda”.

E OVO SU PRAVI “STAR WARS”… BEBA JODA VS BEBA DŽABA

Klinac se rasplakao, majka je pogledala Ginisa kao da gleda u čudovište, ali on je rekao da je verovatno učinio uslugu dečaku i da će mu jednog dana oboje biti zahvalni. Moguće da je tako i bilo.

Istini za volju, nije smatrao “Ratove zvezda” štetnim štivom, čak je i pristao da učestvuje zato što je poruka priče u suštini vrlo moralna (plus dobio je dosta para). Proveo je kvalitetno vreme sa Harisonom Fordom, Markom Hamillom, Keri Fišer i ostalim glumcima (svi su rekli sve najlepše o njegovim manirima), cenio je efekte, ali čitav koncept je za njega bio “bajkovito smeće”, dijalozi užasavajući i tupi…

KAKO SE SVIRA VAN HALEN NA MATIČNOJ PLANETI LUKA SKAJVOKERA? POGLEDAJTE GENIJALNU STAR WARS STOP ANIMACIJU

Ispričao je i da je ustvari on predložio reditelju Džordžu Likasu da Obi-Van pogine.

– Nisam više mogao da izgovaram te grozne, banalne rečenice, bilo mi je dosta mambo-džamba.

Dakle, nije mislio da je Lukasova franšiza najgora stvar koju je video u životu, ali ne bi ni nastalo toliko pompe oko njegovog mišljenja o Ratovima zvezda da nije bilo previše njihovog potenciranja u periodu nakon izlaska. I svakako da je oprostivo što ga dečurlija zove Obi-Van, što je znao mali Britanac, međutim i novinari su ga samo o tome pitali. Čak nije ni pitanje sujete što ga je to nerviralo, jednostavno je sa bilo koje objektivne tačke besmisleno voditi intervju tako da dovedeš Aleks Ginisa i onda ga ispituješ samo o jednom filmu.

DŽORDŽ LUKAS RAZOČARAO FANOVE KULTNOG FILMA: “STAR WARS” JE ZA 12-GODIŠNJAKE

Pa sve i da je taj jedan film “Most na reci Kvai” ili “Nežna srca i dijademe”, a ne “Ratovi”, u kojima nije odigrao nijednu od za njega bitnijih ni zahtevnijih uloga. I tu je naravno ostao gospodin, nije pravio skandale, samo je uljudno zamolio ispitivače, ako im nije problem, da pričaju o nečemu drugom.

Ali kao što su Aleku svemirske pustolovine doprinosile bankovnom računu i popularnosti kod dece, tako je i on njima bio neophodan u smislu kredibiliteta koji priča ima i mnogo znači za tu sagu što se jedan živi (u tom trenutku živi) bard anglosaksonskog glumišta našao u njoj, tj. mnogo joj je značilo u vreme kad se pojavila.

A i zaradio je nominaciju za Oskara za Kenobija, onako usput, šta mu teško…

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Konstrakta: Nisam muzički obrazovana, imam 43, nisam neka pevačica... pitanje je samo koliko dugo će sve ovo da me zabavlja

Next post

Gitarista Bil Pitman, legenda 60-ih, preminuo u 102. godini... svirao je do poslednjeg daha

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.