Home»Kultura»Čuvari istorije… Upoznajte Kosančićev venac kroz savremenu digitalnu formu

Čuvari istorije… Upoznajte Kosančićev venac kroz savremenu digitalnu formu

4
Shares
Pinterest Google+

U saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Grada Beograda i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, Produkcija OKOLO i Clear Point realizovaće “Čuvari istorije – Kosančićev venac” koji kroz savremenu digitalnu formu, obogaćenu kulturnim sadržajima i multimedijalnim informacijama, predstavlja istorijsko-kulturnu celinu Kosančićev venac.

U dogovoru sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, izdvojeno je 10 značajnih objekata: Hotel Nacional, Dom Mike Alasa, Kuća Dimitrija Krsmanovića, Kuća sa bistom Kosančić Ivana, Saborna crkva, Palata Patrijaršije, Kuća Branislava Kojića, Konak Kneginje Ljubice, Kafana Znak pitanja i Nekadašnja Narodna biblioteka.

Čuvari istorije - Mika Alas/ Photo: Promo
Čuvari istorije – Mika Alas/ Photo: Promo

Za svaki od objekata je kreiran video sa sadržajem koji upućuje na prošlost, odnosno istoriju tog objekta, ličnosti koje su bile u vezi sa istim, kao i današnje stanje.

Video materijal sadrži atraktivne snimke iz vazduha, u današnjem vremenu, kombinovano sa arhivskim materijalom iz različitih perioda.

Čuvari istorije - Znak pitanja/ Photo: Promo
Čuvari istorije – Znak pitanja/ Photo: Promo

Kompletan sadržaj (na srpskom i engleskom jeziku) će biti postavljen na interaktivnoj tabli sa mapom Kosančićevog venca. Posmatrači će, gledajući video, imati opciju za skeniranje QR kodova, koji će im pokretati navigaciju do željenog objekta.

Pored interaktivne table koja će biti postavljena u blizini stepeništa i spomenika Miki Alasu, na fasadi svakog od navedenih objekata, biće postavljene table sa QR kodovima sa kojih će se učitavati video sadržaj.

Kompletna postavka će biti realizovana do kraja avgusta.

Previous post

"Nikad mainstream“... Grupa Gift predstavila novi video singl

Next post

Konstrakta: Nisam muzički obrazovana, imam 43, nisam neka pevačica... pitanje je samo koliko dugo će sve ovo da me zabavlja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.