Home»Muzika»Jazz»Beti Đorđević uručena nagrada za životno delo Nišvila

Beti Đorđević uručena nagrada za životno delo Nišvila

4
Shares
Pinterest Google+
Beti Đorđevič, Kombank dvorana/Photo: AleX
Beti Đorđevič, Kombank dvorana/Photo: AleX

Džez i soul pevačici Beti Đorđević je u Gradskoj kući u Nišu uručena nagrada za životno delo., koju Muzički džez festival Nišvil dodeljuje svake godine istaknutim umetnicima.

– Velika mi je čast i privilegija što sam danas ovde, hvala puno gospodinu Blagojeviću. Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno, sutra ću se odužiti još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno – rekla je Beti, a prenose Južne vesti.

Beti Đorđević se na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije, kročila je krajem 60-tih godina. Sa suprugom Slobodanom Bobom Đorđevićem i njegovim bendom nastupala je u američkim klubovima u Zapadnoj Nemačkoj, a nakon toga su je upoznali gosti i posetioci beogradskog Hotela “Jugoslavija”, gde ih je iz večeri u veče oduševljavala svojim glasom i talentom.

KAD LJUBAV POČNE ISPOČETKA… DŽEZ POP DIVA BETI ĐORĐEVIĆ PROSLAVILA PET DECENIJA KARIJERE SJAJNIM KONCERTOM U KOMBANK DVORANI

Prvi singl “Kraj moje tuge” objavila je 1974. godine. Od tada do početka 80-tih godina, objavila je desetak singlova, te nastupala na festivalima: Beogradsko proleće, Hit parada, Opatija, Split… Veliku popularnost donela joj je pesma “Počnimo ljubav ispočetka”, Aleksandra Koraća, koju je prvi put izvela na “Beogradskom proleću” 1976. godine.

Dolaskom novih trendova na jugoslovensku, a kasnije srpsku muzičku scenu njen muzički stil je potpuno gurnut na marginu. Povremeno nastavlja da peva u beogradskim klubovima za probranu publiku.

Dskografska kuća City records objavljuje 2012. njen CD sa 23 najpoznatije pesme pod nazivom “The best of Beti Đorđević”. 2016. godine snima singl Žarka Dančua “Nisam znala”. Na Beoviziji 2018. godine, nastupa sa Rambom Amadeusom i pesmom “Nema te”. a 2020. godine, sa Jovan Maljoković bendom objavljuje singl “Jedan pogled”.

U februaru ove godine proslavila je pet decenija ne sceni sjajnim koncertom u Kombank (sada mts) dvorani.

 

Previous post

Znate već da su Simpsonovi "vidoviti"... U 34. sezoni biće otkriveno kako tako dobro pedviđaju budućnost

Next post

Bila bi to moćna fora... Luis Hamilton trebalo je da glumi pilota u filmu "Top Gun: Maverick"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.