Home»Muzika»Preminuo Deril Hant, basista grupe The Pogues

Preminuo Deril Hant, basista grupe The Pogues

5
Shares
Pinterest Google+
Deril Hant basista grupe The Pougues/Photo: Pogues promo
Deril Hant basista grupe The Pougues/Photo: Pogues promo

Deril Hant, dugogodišnji basista grupe The Pogues, preminuo je u ponedeljak, 8. avgusta , objavio je bend na društvenim mrežama. “Neopisivo smo tužni”, napisali su The Pogues. Uzrok smrti nije otkriven. Hant je imao 72 godine.

U sopstvenoj izjavi, frontmen grupe Pogues Šejn Megouan nazvao je Hanta”“stvarno sjajnom osobom i prijateljem i izvrsnim basistom”. Nastavio je: “Neka provede večnost radeći šta god želi u večnom blaženstvu, i neka budu blagosloveni svi Poguesi i njegova porodica i prijatelji”.

Pre nego što se pridružio Poguesima 1986. Deril Hant je svirao u bendovima kao što su Plummet Airlines i Pride of the Cross. (Hant je, zapravo, zamenio bivšu koleginicu iz benda Pride of the Cross, Kejt O’Riordan, kao basista Poguesa.) Hantov prvi album s Poguesima, “If I Should Fall from Grace With God”, izašao je 1988. Nastavio je da svirati s Poguesima do njihovog prvobitnog raspuštanja 1996. kada je bend objavio svoj poslednji studijski album, “Pogue Mahone”, koji uključuje jednu od Hantovih zapaženijih pesama, “Love You ‘Till the End”.

Previous post

Objavljen prvi tizer za TV seriju "Pad" rađenu po motivima knjige Žarka Lauševića

Next post

Zabranjeno pušenje stiže u Smederevsku Palanku

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.