Home»Muzika»Two Coins From Mercury i Ascend 13. avgusta u zrenjaninskom klubu Mitraljez

Two Coins From Mercury i Ascend 13. avgusta u zrenjaninskom klubu Mitraljez

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

U zrenjaninskom klubu Mitraljez u subotu, 13. avgusta nastupiće metal bendovi Two Coins From Mercury i Ascend uz podršku lokalnog benda Affliction.

Two Coins From Mercury/ Photo: AleX
Two Coins From Mercury/ Photo: AleX

Two Coins from Mercury je osnovan 2014 godine u Srbobranu. U sadašnjem sastavu bend radi od kraja 2016. Ekipu čine: David Tot (vokal, gitara), Edvard Tot (bas gitara, vokal),  Zalan Krasuljak (gitara), Šebešćen Kiš (klavijature) i Silard Berec (bubnjevi).

Pre pandemije, za dve godine su imali više od 30 nastupa širom Vojvodine i u više navrata su svirali u Budimpešti.

Članovi benda od početka se bave sa pisanjem autorskih pesama koje su postepeno ubacivali u repertoar. Reakcije publike su bile veoma dobre i ohrabrujuće pa su tada definitivno odlučili da se preorjentišu na autorski rad.

Njihove numere mogu da se uvrste u stil heavy metala, sa elementima power metala i hard rocka, a tekstovi se bave raznim temama iz svakodnevnog života.

Pre nekoliko meseci su završili snimanje debi albuma sa 11 pesama koje su dostupne na njihovom You Tube kanalu.

Tokom leta i zime su imali nekoliko nastupa, među kojima su bili i Rokerijada u Petrovcu na Mlavi i 10. BARF u Beogradu, a navode da su neverovatno ponosni na to što je njihov bend pobedio na tim takmičenjima.

Ascend/ Photo: AleX
Ascend/ Photo: AleX

Ascend je nastao početkom 2021. godine, a članovi su iz Aranđelovca i Beograda. Bend karakteriše miks modernog i old school heavy metala sa velikim akcentom na melodiji u zvuku.

Prvi studijski materijal biće uskoro objavljen u vidu EP-a pod nazivom “Zero Hour” i na kome će se naći četiri pesme.

Bend je osvojio nagradu publike na 10. BARF-u, i učestvovao na BUNT-u na RTS-u.

Affliction/ Photo: AleX
Affliction/ Photo: AleX

Affliction su osnovale  Viktorija, koja je u tom trenutku imala 17 godina (Smederevo) i Andrea, 14 (Zrenjanin), koje su se upoznale preko interneta u decembru 2020. i shvatile su da imaju sličan muzički ukus i želju da pokušaju da urade nešto zajedno.

Počele su da prave pesme, pišu tekstove, zajedno osmišljavaju sve što im je u tom trenutku izgledalo da bi moglo da zatreba bendu.

Uskoro je stigao i poziv za prvu svirku, koja se održala jula prošle godine u zemunskom klubu Fest. Posle toga Affliction je konstantno imao žive svirke  u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Smederevu, i manjim mestima poput Kovačice, Lazareva, Mihajlova…

Bend je od proleća napravio malu pauzu sa svirkama zbog snimanja i rada na novim pesmama, ali se sada vraca u malo drugačijoj postavi koju će uskoro da bude predstavljena publici.

Svirka bendova Ascend, Two Coins From Mercury i Affliction u Mitraljezu počinje u 22:00 časa, a cena ulaznice iznosi 250 dinara.

Previous post

Ešton Kučer otkrio: Nisam znao da li ću ponovo moći da čujem, vidim i hodam

Next post

Promocija knjige ”1001 Rock biser” na Nišville jazz festivalu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.