Home»Muzika»The Pixies pred koncert na Tašu: Svet je sumoran, ali moramo da nađemo vreme za sitna zadovoljstva

The Pixies pred koncert na Tašu: Svet je sumoran, ali moramo da nađemo vreme za sitna zadovoljstva

3
Shares
Pinterest Google+
Pixies/Photo: press promo
Pixies/Photo: press promo

Kultni alternativni bend iz Bostona, Pixies, koji ce 29. avgusta (20.30) održati veliki beogradski koncert na stadionu Tašmajdan, objaviće, mesec dana kasnije, novi album “Doggerel” koji je, kako kažu upućeni, nešto najinventivnije što su snimili od ponovnog okupljanja 2004.

LEGENDARNI PIXIES SINGLOM “THERE’S MOON ON” NAJAVILI OSMI ALBUM KOJI STIŽE U SEPTEMBRU

Bavi se, naravno, svim najaktuelnijim što potresa planetu, a frontmen Blek Frensis konstatuje da je svet “sumoran, kao i uvek”, i da stvari čak prevazilaze njegovu imaginaciju.

– Predsednički izbori u SAD i sve gluposti oko Donalda Trampa, pa pandemija korona virusa, svetska recesija, ekstremni vremenski uslovi, sve to čini da se osećamo veoma distopijski – poručuje u svom stilu lider Pixiesa.

Stvari, kako kaže, idu dotle da se pred svojom decom izvinjava zbog toga što je svet korumpiran. Dodaje, ipak, da i ako imate fatalistički pogled na život, morate ponekad da “sednete, zavalite se i pronađete način da uživate u kafi”.

The Pixies vas pozivaju na koncert u Beogradu

Posted by Headliner.rs on Friday, August 5, 2022

Da ume, ipak, da pronađe u svemu pozitivan ugao, 57-godišnji roker je potvrdio pričajući o vremenu provedenom tokom pandemije kovida 19.

– Godinu i po dana sam uzgajao piliće i družio se sa svojim tinejdžerima. Sve je, konačno, usporilo, mogao sam da uživam u nekim malim stvarima po prvi put u životu.

Na albumu “Doggerel” biće 12 pesama. Uz naslovnu numeru, i najavni singl “There’s a Moon On”, tu su i “Nomatterday”, “Vault of Heaven”, “Dregs of the Wine”, “Haunted House”, “Get Simulated”, “The Lord Has Come Back Today”, “Thunder & Lightning”, “Pagan Man”, “Who’s More Sorry Now?” i “You’re Such a Sadducee”. Pixies su u martu objavili numeru “Human Crime”, ali se ona neće naći na ovom izdanju.

PIXIES OBJAVILI “LIVE IN BRIXTON” BOX SET… DOBAR DEO TIH PESAMA SVIRAĆE I NA TAŠU

Ulaznice za koncert benda Pixies 29. avgusta na Tašu mogu se nabaviti na prodajnim mestima i putem mreže www.tickets.rs. Tribine i parter koštaju 2.800 dinara, a fan pit je 3.500 dinara. Ulaznice koje su kupljene za prethodno zakazane termine koncerta (1. septembar 2020. i 31. avgust 2021) važeće su i nije ih potrebno menjati.

Previous post

Pakao monotonije u novom video spotu benda Idles "Stockholm Syndrome"

Next post

Madona nije više "Material Girl", nego... "Material Gvorrllllllll!"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *