Poslednji snimak Merilin Monro, nastao samo nekoliko dana pred smrt… Kažu da joj se u očima videla mraćna senka…

0
355
Oglasi
Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe
Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe

Šest decenija posle prerane smrti jedne od njaboljih i najlepših glumica svih vremena, Merilin Monro, fatalna platinasta plavuša, pevačica i model, rođena kao Noma Džin Mortenson i dalje fascinira, a njen lik, delo, sudbina, nerazjašnjena smrt i danas okupiraju svetsku javnost.

Od tog 5. avgusta 1962. godine kada je svet obišla vest da je u 36. godini nađena mrtva u svojoj sobi, kontroverze i intrige vezane za njen ljubavni život, ali i smrt, a koje su išle i do Džona Kenedija, americkog predsednika i njegovog brata, punile su stranice svih svetskih časopisa.

Merlin Monro je možda morala da umre tog 5. avgusta ali u tom istom trenuktku rodila se legenda. 

Ovo je poslednji poznati snimak Merilin Monro. Nastao je krajem jula 1962. i na njemu se glumica vidi na plaži kako pozira fotografu Džordžu Borisu. Načinili su ga prolaznici koji su prisustvovali fotografisanju.

Džordž je kasnije ispričao da se videlo da glumicu “nešto muči”. Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza. Bila je rasejana i nije obraćala pažnju na ono što su joj govorili. Kažu da joj se u očima videla mraćna senka.

Merilin Monro pronašao je mrtvu u njenom stanu u ranim jutarnjim časovima 5. avgusta iste godine njen psihijatar Ralf Grinson. Njena kućna pomoćnica Eunis Marej osetila je da nešto nije u redu. Videla je svetlo ispod vrata, ali nije mogla da uđe u sobu.  Vest o smrti postala je naslovna strana svih tadašnjih novina.

Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe
Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe

Stopa samoubistava u Los Anđelesu se duplirala posle glumičine smrti, a novine su svakodnevno primale na desetine poziva i pisama sa zahtevima čitalaca da saznaju šta se desilo poznatoj glumici i pevačici.

HL/Izvor: thevintagenews.com 

Oglasi