Home»Muzika»Homeland»Dragash objavio prvi singl sa svog solo EP-a “Predah”

Dragash objavio prvi singl sa svog solo EP-a “Predah”

3
Shares
Pinterest Google+
Nikola Dragašević Dragash/Photo; Vanja Branković
Nikola Dragašević Dragash/Photo; Vanja Branković

Muzičar i student glume Nikola Dragašević objaviće uskoro samostalni EP “Predah”, sa četiri pesme, koje su savim drugačije u odnosu na ono što radi u svom matičnom bendu Lisilo, pobednicima trećeg Mobil Music Festa. EP će objaviti pod umetničkim imenom Dragash.

– Ovaj EP je odraz kreativnosti koja nije našla svoje mesto u mom matičnom bendu. Reč je o pesmama koje stilski nisu mogle da se uklope u koncept onoga što jeste Lisilo, pa sam stoga odlučio da ih snimim i objavim pod pseudonimom koji je ujedno i moj nadimak, a potrebu za pravljenjem novih bendova sada ne osećam – kaže za Headliner Dragash i dodaje:

– Mini izdanje će sadržati 4 pesme, uz naslovnu numeru “Predah”. Album će biti objavljen sukcesivno. Insistiram na sobnoj produkciji, jer mi se čini da najbolje ideje dolaze upravo iz sobe i da mnoge numere na putu do studija izgube svoj primarni oblik. Ovim izdanjem želim da insistiram na neposrednosti, spontanosti i minimalizmu – kaže on i dodaje da će možda biti i live svirki, kada se nakupi dovoljan broj numera.

Nikola Dragašević je rođen 1996. godine, studira glumu i aktivno igra u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio član benda Aleja Velikana sa kojim je osvojio Zaječarsku gitarijadu 2018. godine. Trenutno je član benda Lisilo, gde piše, komponuje, peva i svira gitaru. Član je i sastava Ranč prokletih, kabarea –  pozorišnog formata koji izvodi domaću filmsku i TV muziku.

Inače, kad je o Lisilu reč, bend je nastao 2018. godine, iza sebe ima jedan singl sa spotom i trenutno radi na prvom albumu “Prohodavanja” koji će objaviti kao pobednici trećeg izdanja našeg festivala Mobil Music Fest.

Dragash je nedavno sam objavio i live room session pesme koju je davno napisao i koja nema veze sa EP izdanjem “Predah”

Previous post

Laibach predstavlja svoju prvu simfoniju, inspirisanu čovekom koji je osnovao sektu Asasini

Next post

Šakiri preti 8 godina zatvora zbog navodne poreske prevare

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *