Točku se svira… Smak zakazao koncert u Čačku

0
409
Oglasi
Smak (Kraguevac)/ Photo: AleX
Smak (Kraguevac)/ Photo: AleX

Jedna od najpopularnijih rok grupa na prostoru nekadašnje Jugoslavije, kragujevački Smak, 9. septembra održaće koncert na Gradskom trgu u Čačku, najavili su organizatori.

Da podsetimo, grupa Smak ime je dobila po mjuziklu koji je u vreme kada je ona nastajala igran na sceni Doma omladine Beograda.

Najpoznatiju postavu grupe Smak oformili su 1971. godine Radomir Mihajlović Točak (gitara), Slobodan Stojanović Kepa (bubnjevi), Zoran Milanović (bas gitara) i Boris Aranđelović (vokal). Aktivni period njihovog rada bio je od 1971. do 1981. godine.

TAKO ŠUMADIJA PEVA… KAD TOČAK SVIRA: SMAK NAM U KRAGUJEVCU POKLONIO SVOJU ROKENROL MAGIJU (FOTOREPORTAŽA)

Album “OdLIVEno” snimili su 1986. godine ali bez nastupa i održavanja koncerata. U periodu od 1995. do 2000. godine, Smak ja bio aktivan ali u novoj postavi.

Okupili su se 2012. godine za koncert u beogradskoj Areni, naredne su nastupili u Kragujevcu na Arsenal festu, a poslednji nastup sa pevačem Borisom Aranđelovićem održali su 2015. godine na Ušću u Beogradu.

Posle 7 godina pauze, ovog Đurđevdana Smak je održao sjajan povratnički koncert u Kragujevcu, sa mladim Jovanom Pantićem na vokalu, sada je na redu Čačak.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime