Home»Muzika»Kad se spoje zvuk motora, gitare, bubnja i basa… Žika Jelić, Cajger i Đule pozivaju na Moto Platz Belgrade Beer Festa

Kad se spoje zvuk motora, gitare, bubnja i basa… Žika Jelić, Cajger i Đule pozivaju na Moto Platz Belgrade Beer Festa

3
Shares
Pinterest Google+
Moto Platz/ Photo: Promo
Moto Platz/ Photo: Promo

Moto Platz Beograd, udruženje ljubitelja motocikala, organizuje prvi moto skup u okviru Belgrade Beer Festa koji će biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću.

Zahvaljujući ovom udruženju Beograđani i njihovi gosti gosti na Beer Festu će imati priliku da posete izložbu retkih motora i oldtajmera, da prisustvuju vožnjama po “zidu smrti”, slušaju rokenrol, ali i da naprave večne uspomene u tattoo studiju.

Kako saznajemo, bajkeri će tokom festivala organizovati i defile po ulicama prestonice.

Vojin Đurašinović iz Udruženja motorista i Moto Platza najavio je da su ušli u jedan veoma ambiciozan projekat i da rade na tome da to bude prvi, pravi susret motorciklista i ljubitelja motora iz celog regiona:
– Posetioce u okviru Moto Platza očekuju izlagači već poznatih brendova u moto industriji, kaskaderske akrobacije, zid smrti i brojni drugi sadržaji.

Istinski zaljubljenik u rokenrol i motore i osnivač YU grupe, Žika Jelić, smatra da je jako dobro da se ove godine poklanja pažnja motorima i da oni dobiju poseban prostor na Beer Festu.

Još jedan strastveni bajker, basista Generacije 5, Miloš Stojisavljević Cajger, najavio je dolazak na Beer Fest i između ostalog, na koncert Bajage:
– Ja vozim sa ljudima koji stoje iza Moto Platza, mi sebe nazivamo džentlmenima na dva točka.

Moto Platz/ Photo: Promo
Moto Platz/ Photo: Promo

Pored besplatnog ulaza i promotivnih cena piva, za bajkere je obezbeđen i besplatan kamp, kao i parking za motore.

Na Moto Platzu moći će da uživaju ozbiljni motociklisiti ali i oni koji su se moćnim dvotočkašima dosada divili samo gledajući ih na posterima i u magazinima.

Petar Strugar nije krio oduševljenje kada je odgovarao na pitanje da li bi smeo da vozi po Zidu smrti pa je hrabro izjavio:
– Pored raznih stvari koje sam probao u životu ni zid smrti ne bi trebalo da predstvalja problem!

Moto Platz će predstavljati svojevrsnu galeriju u kojoj će moći da se vide motori izrađeni po meri, a prisutni će biti i najznačajniji brendovi moto industrije, kao što su Harley Davidson, Triumph, Royal enfield, Indian, BMW, Honda,KTM  i brojni drugi.

Autentičnim, “custom” motorima najviše se raduje i poznati moto jutjuber Jovan Dašić, koji smatra da Beograd do sad nije imao moto skup ovog ranga.

Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX
Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX

Frontmen grupe Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule, iako ne vozi motor, nije krio svoje divljenje prema dvotočkašima:
– Super da će se ove godine na Ušću čuti zvuk motora i da će se hedonisti na dva točka okupiti. Cenim i poštujem instituciju dvotočkaša i vitezova na motorima. Nema ništa lepšeg od toga kada se zvuk motora i gitare spoje sa bubnjem i basom.

Iako je pre svega posvećen ljubiteljima motocikala, Moto Platz će imati i svoju muzičku binu na kojoj će se tokom tri dana smenjivati bendovi i izvođači.

U četvrtak, 18. avgusta posetioce očekuje svirka sastava Bijelo dugme tribute, Rock Ko Fol i Django&Space Cowboys.

Narednog dana, u petak, 19. avgusta dolaze Džepovi, Aerodrom i Penthouse band, dok se u nedelju, 20. avgusta očekuje nastup Rock Apoteke, Bandxa (ac/dc tribute), Blaže i Kljunova i Rainmakera (Iron Maiden tribute).

Devetnaesto izdanje Beer Festa obeležiće jubilej – 300 godina pivarstva u Srbiji, dok će tokom četiri dana festivala na četiri bine ugostiti više od 50 izvođača, među kojima su australijska zvezda Tomi Emanuel, britanski miljenici domaće publike Kosheen, Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Konstrakta, regionalne zvezde Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop, kao i Love Hunters, E-play, DLM, Queen Real Tribute…

Previous post

Rambo Amadeus poslao poruku "svim našim narodima": Koliko košta taj nedostižni "kanader", treba li da se piše peticija da ga kupimo?

Next post

Preminuo Niki Mur, pevač grupe Samson

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.