Home»Muzika»Ekoslavija Warm up 6. avgusta u klubu Mladost

Ekoslavija Warm up 6. avgusta u klubu Mladost

18
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Udruženje Ekoslavija i kolektiv Združene akcije Krov nad glavom Subotica i ove godine organizuje treći festival ekologije i antifašizma, 9. i 10. septembra u bioskopu Abazija.

Unazad dve godine organizovali su festival u Subotici u okviru parka Mini Jugoslavija u Subotici.

Na “zagrevanju” nastupaju:
Neprijatno mi je
Uroš žulja winil

Neprijatno mi je/ Photo: Promo (Ekoslavija)
Neprijatno mi je/ Photo: Promo (Ekoslavija)

Koncept festivala je da promovišemo ekološke principe koji imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi i antifašizam kao univerzalnu humanističku vrednost i temelj društva zasnovanog na jednakosti, bratstvu i solidarnosti.

Pored muzičkog dela festivala zastupljen je i bogat prateći program u vidu projekcija filmova, tribina, razgovora kao i izložbi fotografija i crteža. Takođe, u koncept festivala je uklopljena i promocija biciklizma kao održivog načina saobraćanja, a organizovane su i zajedničke biciklističke vožnje kroz Suboticu i okolna zaštićena prirodna dobra subotičke peščare.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Za nekoliko godina smo oko Ekoslavija festivala i naših solidarnih akcija okupili pravi mali kolektiv. Naše akcije (Obrok solidarnosti) smo finansirali isključivo donacijama građanki i građana. Festival ove godine realizujemo sa više nego skromnim budžetom, i zato Vas pozivamo da podržite Ekoslaviju i dođete na našu promotivnu svirku, i time omogućite nesmetano održavanje festivala i pomognete da se održi alternativna scena u našem gradu. Ekoslavija festival ne znači samo puku zabavu već i promišljanje i akciju oko važnih tema sa kojim nastojimo promeniti naš mali svet kako bi on bio održiviji, jednakiji i solidarniji – poručili su organizatori.

Ulaz na koncerte bendova Neprijatno mi je i Uroš žulja winil je dobrovoljni prilog za Ekoslavija festival.

Previous post

Monday Blues #78… Cotton Pickers 8. avgusta na Platou Milana Mladenovića

Next post

Čista energija ŠA Festa u 36 slika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.