Home»Muzika»Homeland»Poznati finalisti konkursa Zadužbine Milana Mladenovića

Poznati finalisti konkursa Zadužbine Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+

Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović 2022 preslušao je 219 pesama prijavljenih na konkurs i opredelio se za 45 polufinalista.

Sada je izbor sveden na 12 kompozicija, koje su se svojim kvalitetom izdvojile i prokrčile put do finala Nagrade koja će u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića biti dodeljena po četvrti put.

Posle glasanja žirija u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) poznato je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji.

Nataleé/ Photo: AleX
Nataleé/ Photo: AleX

Spisak pesama koje su ušle u finale:
“Brat” – Nataleé
“Doma” – Dina Jashari
“Fatamorgana” – Porto Morto
“Hodajmo na rukama” – Relej
“Krećem se” – Proto Tip
“Ljubimo se” – Luka Rajić
“Opet” – Ljubičice
“Oprostite, oprostite, oprostite” – Šiza
“Prjatučki” (Kdo bo rešil svet)” – Mrfy
“Riječ” – Seine
“Samo ti i ja” – Sentineo
“Zavrti me” – Šajzerbiterlemon

šajzerbiterlemon/Photo: Ana Žeželj
šajzerbiterlemon/Photo: Ana Žeželj

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom “D.E.P.R.A”, drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom “Daj mi sve”, a treća je dodeljena grupi Ana & The Changes za pesmu “Tu”.

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović biće nagrađeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 evra, a poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka – “Firchie Drums” doboš.

Photo: Promo (dizajn Relja Bikić)
Photo: Promo (dizajn Relja Bikić)
Previous post

"Još ovaj put" na tvrđavi... Nišville u pregovorima za odlazak iz Srbije?

Next post

Trio Sveti se vraća u grad... Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Branko Trijić 11. avgusta na Letnjoj sceni BitefArtCafea

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *